Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Andreea Pora are o ipoteza inedita despre modul in care e folosit Dacian Cioloș

Postat la: 18.10.2016 - 23:14 | Scris de: Ziua News

0

Andreea Pora crede că Dacian Cioloș poate fi liantul dintre PNL și USR. De asemenea, într-un editorial postat pe Revista22, jurnalista anunță că actualul premier este singurul care poate opri supremația PSD la alegerile din decembrie.

"Metamorfoza președintelui Iohannis din spec­tator picotind în fața scenei politicii în actor aspirant la unul dintre rolurile prin­cipale a produs deja consecințe. So­mat să ia o decizie, pre­mierul Cioloș a făcut sin­gu­rul gest posibil în actuala con­junctură, anunțând o platformă de principii, va­lori și proiecte, ce urmează a fi lansată în curând și ca­re poate fi susținută în cam­panie de partidele care ade­ră la ea. Nu putea face mai mult, oricât ar fi fost îm­pins de la spate, pentru că in­trarea într-un partid și abdicarea de la statutul de tehnocrat independent ar fi însemnat dezonoarea încălcării cuvântului dat. E un balet în premieră, impus de lip­sa de lideri-locomotivă a PNL și USR, dar și de sondajele care arată un PSD câști­gă­tor detașat.

Citește și: Un magistrat CSM îl ATACĂ pe Tăriceanu: 'Este o invitaţie la ÎNCĂLCAREA legii'

Mișcarea mai are un beneficiu deloc de neglijat: obligă PNL și USR să îngroape se­curea războiului. Vedem că ambele partide îl curtează asiduu pe Cioloș, se declară ga­ta să susțină platforma acestuia și recru­tează de zor oameni din cabinet, miniștri și secretari de stat. PNL și USR sunt prac­tic împinse unul spre celălalt și mai mult ca sigur își vor da mâna în campanie, pre­figurând astfel viitoarea majoritate parla­mentară, în caz de victorie. Prin forța îm­pre­jurărilor, ambele partide sunt de­pen­den­te de Cioloș. PNL efec­tiv nu are nicio persoană via­bilă pe care s-o poată anunța drept viitor pre­mi­er - lucru desigur frus­trant.

La rândul său, USR este obligat să iasă din strategia antisistem, anunțându-și dispo­nibilitatea unei colaborări cu PNL pe axa Cioloș. Iar dacă partida Cioloș va fi victori­oasă, USR nu va putea sta în opoziție, din moment ce a susținut-o, dar și pentru că în băncile acesteia va trona PSD. Va fi „con­strâns“ să facă majoritate parlamen­tară cu PNL și să intre la guvernare, fie și din simplul motiv că miniștrii și secretarii se stat cooptați vor asta, ba chiar au con­diționat.", a scris Andreea Pora.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA

citysmart.ro
detectivi


DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE