Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Andrei Muraru: Radu Campeanu - o adevarata personalitate, care a contribuit la impunerea unui discurs liberal autentic

Postat la: 19.10.2016 - 21:24 | Scris de: Ziua News

0

Consilierul prezidențial Andrei Muraru a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, că seniorul liberal Radu Câmpeanu a fost o adevărată personalitate, care a contribuit la impunerea discursului autentic liberal, adăugând că prin moartea sa România pierde legătura cu politica interbelică.

9a7f0ea7-4170-490c-82dd-cb1c559792ac

"A fost o personalitate autentică, pentru că a prins atât perioada de dinainte de 1947, când era șef al Tineretului Liberal, cât și cea de după 1990, fiind primul președinte al PNL. (...) Radu Câmpeanu a fost o adevărată personalitate, care a marcat istoria postbelică a PNL și care și-a adus o contribuție foarte importantă la impunerea unui stil democratic, un discurs liberal autentic", a afirmat Andrei Muraru.

El a amintit că Radu Câmpeanu a făcut detenție politică, iar apoi a urmat perioada de exil în Franța.

"România pierde acea legătură cu politica interbelică, care înseamnă nu doar prestație deosebită, înseamnă un stil foarte democratic de a face politică, fără atacuri la persoană, cu multă substanță", a subliniat Muraru.

Seniorul liberal Radu Câmpeanu a murit miercuri la vârsta de 94 de ani.

AGERPRES/(A — autor: Florentina Peia, editor: Andreea Rotaru, editor online: Adrian Dădârlat)

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA

citysmart.ro
detectivi


DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE