Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Angela Merkel spune ca acordul de la Minsk singura cale pentru rezolvarea crizei din Ucraina

Postat la: 20.05.2017 - 17:14 | Scris de: Ziua News

0

Cancelarul german Angela Merkel şi preşedintele ucrainean Petro Poroşenko au convenit sâmbătă să depună eforturi pentru îmbunătăţirea situaţiei securităţii din estul Ucrainei şi să revină la punerea în aplicare a acordului de încetare a focului de la Minsk după intensificarea violenţelor în estul teritoriului ucrainean, relatează Reuters.

Un acord de încetare a focului, semnat în februarie 2015 la Minsk, care avea drept scop să pună capăt conflictului între forţele guvernului ucrainean şi separatiştii proruşi nu a reuşit să oprească atacurile de artilerie. Cele două părţi se acuză reciproc de încălcarea armistiţiului, scrie agerpres.ro.

Înainte de întrevederea cu preşedintele ucrainean, Merkel a spus că după o perioadă de acalmie de Paşte, o creştere a încălcărilor acordului de încetare a focului este "din păcate" evidentă.

"Astăzi, principala noastră temă de discuţie va fi îmbunătăţirea situaţiei securităţii (în estul Ucrainei). Situaţia securităţii este principala condiţie pentru a face noi progrese politice", a mai spus ea.

Poroşenko şi-a exprimat şi el sprijinul pentru proces.

"Trebuie să acţionăm în mod decisiv pentru a readuce acordul de la Minsk pe un curs constructiv şi nu vedem nicio altă alternativă la acordul de la Minsk", a mai spus el.

Merkel a afirmat totodată că în discuţiile pe care le-a avut cu noul preşedinte francez Emmanuel Macron acesta din urmă şi-a exprimat în mod clar intenţia de a continua acest proces.

"Vom continua procesul de la Minsk iar formatul Normandia va exista în continuare. Vom căuta foarte rapid căile necesare ca cei patru preşedinţi, sau cei trei preşedinţi şi un cancelar, să se afle în contact unii cu alţii", a mai spus Merkel.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA

citysmart.ro
detectivi


DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE