Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


ANM vrea sa iși imbunatațeasca sistemul de avertizare meteo - Proiectul depașește 29 de milioane de lei

Postat la: 24.01.2019 - 00:56 | Scris de: Ziua News

0

Administrația Națională de Meteorologie a semnat un contract de finanțare în valoare de peste 29 de milioane de lei care are ca scop îmbunătăţirea sistemului naţional de monitorizare şi avertizare a fenomenelor meteorologice periculoase pentru asigurarea protecţiei vieţii şi a bunurilor materiale.

"Administraţia Naţională de Meteorologie, în calitate de Beneficiar, a semnat Contractul de Finanțare nr. 234/21.12.2018, aferent Proiectului „Dezvoltarea sistemului naţional de monitorizare şi avertizare a fenomenelor meteorologice periculoase pentru asigurarea protecţiei vieţii şi a bunurilor materiale” – cod SMIS 2014+ 127994, finanțat în cadrul Programului Operaţional Infrastructura Mare 2014 – 2020, Axa prioritară 5 - Promovarea adaptării la schimbările climatice, a prevenirii şi a gestionării riscurilor, Obiectivul Specific 5.1 - Reducerea efectelor şi a pagubelor asupra populaţiei cauzate de fenomenele naturale asociate principalelor riscuri accentuate de schimbările climatice, în principal de inundaţii şi eroziune costieră.

Proiectul are drept scop îmbunătăţirea sistemului naţional de monitorizare şi avertizare a fenomenelor meteorologice periculoase pentru asigurarea protecţiei vieţii şi a bunurilor materiale.

Citeste si Greşeală jenantă într-un dosar DNA: 'Călătorie în timp' pentru trafic de influenţă

Obiectivele specifice ale proiectului sunt:  optimizarea detecţiei şi monitorizării sistemelor noroase atmosferice prin îmbunătăţirea performanţelor tehnice a 3 radare meteorologice;  îmbunătăţirea comunicării în cadrul reţelei meteorologice prin upgrade-ul reţelei naţionale de staţii meteorologice automate;  îmbunătăţirea modalităţii de gestionare a datelor prin implementarea unui sistem de management al datelor climatice modernizat, folosind standarde de reprezentare geospaţială;

 creşterea calităţii activităţilor operaţionale, de prognoză şi avertizare a fenomenelor meteorologice de vreme severă prin modernizarea sistemelor de vizualizare-diseminare, comunicaţii şi securitate;  optimizarea prognozelor de scurtă şi foarte scurtă durată prin modernizarea sistemului de asimilare de date si a aplicaţiilor operaţionale în prognoza de tip nowcasting.

Astfel, întreaga populaţie a României va beneficia de un sistem modernizat de monitorizare şi prevenţie a precipitaţiilor generatoare de viituri rapide sau inundaţii la nivel regional/local.

Valoarea totală a Proiectului este 29.956.584,25 lei, inclusiv TVA, din care finanțare nerambursabilă din Fondul de Coeziune în valoare de 24.082.786,51 lei.

Perioada de implementare a Proiectului este de 31 luni, între ianuarie 2019 și iulie 2021.

Proiect cofinanțat din Fondul de Coeziune prin Programul Operaţional Infrastructura Mare 2014 – 2020", transmite ANM .

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE