Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Atentie la licitatiile online. Mai multe persoane au vandut bunuri fictive. Prejudiciul se ridica la zeci de mii de euro

Postat la: 13.03.2018 - 14:10 | Scris de: Ziua News

0

Polițiști de combaterea criminalității organizate din Vâlcea, sub coordonarea D.I.I.C.O.T., au destructurat un grup infracțional organizat, ai cărei membri ar fi organizat licitații online în care ar fi oferit fictiv spre vânzare autoturisme, telefoane, dar și alte bunuri, încasând banii, fără a livra produsele. Prejudiciul se ridică la 75.000 de euro, conform Poliției Române. 
 
În această dimineață, 13 martie, polițiști din cadrul Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate Vâlcea, sub coordonarea D.I.I.C.O.T. – S.T. Pitești, au efectuat 3 percheziții domiciliare în județele Alba, Sibiu și în orașul Călimănești, județul Vâlcea. Sunt vizate 8 persoane, cu vârste cuprinse între 26 și 39 de ani, bănuite de fraudă informatică, constituirea unui grup infracțional organizat și spălare de bani.
 
În fapt, începând cu anul 2005, persoanele bănuite ar fi organizat licitații online în care ar fi oferit fictiv spre vânzare autoturisme, telefoane, dar și alte bunuri, încasând ulterior banii, fără a livra persoanelor vătămate produsele. Faptele au fost comise în Franța, Austria, Belgia, Marea Britanie și Germania, iar prejudiciul se ridică la 75.000 de euro.
 
În urma perchezițiilor au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor mai multe telefoane, laptopuri, stick-uri, un hard extern și mai multe înscrisuri bancare, iar 3 dintre persoanele bănuite au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Piteşti în vederea audierii și dispunerii eventualelor măsuri procesuale.
 
La această acțiune au participat și polițiști din Alba și Sibiu și jandarmi.
 
 
DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE