Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Atletism: Asociația Comitetelor Naționale Olimpice va achita cauțiunea pentru Patrick Hickey

Postat la: 02.12.2016 - 09:24 | Scris de: Ziua News

0

Asociația Comitetelor Naționale Olimpice (ACNO) a acceptat să achite suma de 1,5 milioane reali (412.000 euro) pentru cauțiunea impusă de justiția braziliană lui Patrick Hickey, membru al CIO, acuzat de vânzări ilegale de bilete pentru JO 2016 care au avut loc la Rio de Janeiro, scrie AFP.

904783f1-f7c7-45a0-9619-56da7c25a345

''Din rațiuni umanitare, ACNO a acceptat să 'împrumte temporar' suma necesară pentru cauțiunea lui Hickey, care să-i permită să revină în Irlanda pentru a se trata de afecțiunile medicale de care suferă'', se menționează într-un comunicat al ACNO.

Pe 18 noiembrie, Comitetul olimpic irlandez (OCI) a anunțat că nu va plăti cauțiunea fixată de justiția braziliană.

Un tribunal brazilian l-a autorizat pe Hickey, care suferă de probleme cardiace, să părăsească țara pentru a urma un tratament medical, dar numai după ce va fi plătită cauțiunea.

Întrebat de AFP la Dublin, un purtător de cuvânt al Comitetului olimpic irlandez spune că această cauțiune este ''o afacere personală''. ''Vă pot confirma că OCI nu va plăti cauțiunea pentru dl. Hickey'', a declarat el.

În ce privește onorariile avocaților președintelui OCI, ''ei vor fi plătiți numai în cazul în care el nu este condamnat pentru infracțiunile de care este acuzat, dar nu vor fi plătiți dacă va fi găsit vinovat'', a adăugat sursa citată.

În vârstă de 71 de ani, Patrick Hickey este acuzat că a participat la o rețea de vânzare ilegală a biletelor pentru Jocurile Olimpice de la Rio, rețea care ar fi generat o rețetă de cel puțin 10 milioane de reali (3 milioane dolari), potrivit poliției braziliene, care a confiscat 781 de bilete destinate vânzării la prețuri foarte ridicate, în special pentru ceremoniile de deschidere și de închidere.

Arestat pe 17 august, el a fost eliberat din închisoare pe 29 august din motive de sănătate și locuiește de atunci într-un luxos hotel din Rio de Janeiro. Însă a trebuit să predea pașaportul, cu interdicția de a părăsi teritoriul brazilian.

Hickey, care era și membru al Comitetului Internațional Olimpic (CIO) din 1995 și șef al Comitetelor olimpice europene (EOC) se declară ''complet nevinovat'' de acuzațiile care-i sunt aduse de justiția braziliană.

AGERPRES/(AS—editor: Adrian Drăguț, editor online: Irina Giurgiu)

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA

citysmart.ro
detectivi


DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE