Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Atletism / Dopaj: Jamaicanul Nesta Carter contesta la TAS retragerea aurului olimpic ștafetei jamaicane

Postat la: 15.11.2017 - 12:24 | Scris de: Ziua News

0

Sprinterul jamaican Nesta Carter s-a prezentat miercuri în fața Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne (Elveția) pentru a contesta descalificarea sa pentru dopaj la Jocurile Olimpice de vară, ediția 2008, care a antrenat pierderea medaliei de aur de către ștafeta jamaicană de 4x100 m, din care a făcut parte și Usain Bolt.

97ab7c74-ec63-44da-a740-a6514d22b8e6

Precedat de doi dintre avocații săi, Carter și-a ascuns fața la coborârea din taxi, înainte de a intra în sediul TAS, a constatat un fotograf al AFP.

După reanalizarea probelor recoltate în timpul JO de la Beijing, în eșantioanele lui Nesta Carter, dublu campion olimpic la 4x100 m (2008 și 2012), au fost găsite urme de metilhexaneamină, un stimulent.

Comitetul Internațional Olimpic a conservat sute de eșantioane recoltate sportivilor la JO 2008 și 2012, unele dintre acestea fiind reanalizare, între care și cele ale lui Cater.

În luna ianuarie, CIO l-a găsit vinovat pe sprinterul jamaican de încălcarea regulamentului antidoping în cursul JO 2008, fapt care a antrenat descalificarea ștafetei jamaicane.

În urma acestei decizii, starul atletismului mondial Usain Bolt a pierdut una dintre cele nouă medalii olimpice de aur din palmaresul său.

AGERPRES (autor: Mihai Dragomir, editor: Mihai Țenea, editor online: Ada Vîlceanu)

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE