Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Benjamin Netanyahu propune ajutorul Israelului pentru victimele seismului din Iran

Postat la: 15.11.2017 - 09:25 | Scris de: Ziua News

0

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a propus ca Israelul să furnizeze prin intermediul Crucii Roșii ajutor medical victimelor seismului care s-a soldat cu peste 400 de morți în Irak și mai ales în Iran, țară considerată inamic al statului israelian, informează miercuri AFP.

52664838-a404-485f-943d-7f99006943cc

'După ce am văzut imaginile sfâșietoare cu bărbați, femei și copii acoperiți de dărâmături, am dat ordin să propunem Crucii Roșii acordarea de asistență medicală pentru victimele irakiene și iraniene', a declarat Netanyahu marți seara.

Premierul israelian a făcut aceste declarații, difuzate miercuri de mass-media din Israel, în cadrul unui discurs video destinat participanților la Conferința federațiilor evreiești din America de Nord, reunite la Los Angeles, în California.

'Am afirmat de nenumărate ori că nu avem un conflict cu poporul iranian. Conflictul nostru se referă strict la regimul tiranic ce i-a luat ostatici (pe iranieni) și care ne amenință cu distrugerea. Însă simțul nostru al umanității este mai puternic decât ura lor', a adăugat premierul Netanyahu.

Potrivit mass-media israeliene, Comitetul Internațional al Crucii Roșii a respins propunerea lui Netanyahu din cauza faptului că autoritățile iraniene refuză orice contact cu Israelul. Israelul și Iranul se consideră reciproc țări inamice. Liderii israelieni nu încetează să denunțe planurile, în opinia lor, hegemonice ale Teheranului în Siria și Liban, țări ce se învecinează cu Israelul, precum și ambițiile nucleare iraniene.

AGERPRES/(AS — autor: Adriana Matcovschi, editor: Mihaela Toth, editor online: Ada Vîlceanu)

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE