Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Boiko Borissov, decorat de Viktor Orban cu Ordinul de Merit Marea Cruce

Postat la: 30.11.2016 - 20:54 | Scris de: Ziua News

0

Premierul ungar Viktor Orban l-a decorat miercuri la Budapesta pe omologul său bulgar Boiko Borissov cu Ordinul de Merit Marea Cruce, șeful executivului maghiar făcând referire cu acest prilej la eforturile autorităților de la Sofia de a opri imigrația ilegală, relatează agențiile BTA și MTI.

5834bf68-cbab-4581-bfd4-672e04745ac0

Premierul Borissov — care este interimar întrucât și-a dat demisia după ce candidata partidului său conservator a pierdut alegerile prezidențiale — se află într-o vizită oficială în Ungaria, vizită ce a fost anterior reprogramată din cauza revoltei dintr-o tabără de refugiați din sudul Bulgariei.

Orban a subliniat în discursul susținut alături de Borissov excelenta prietenie dintre Ungaria și Bulgaria, despre care a afirmat că nu este doar istorică, ci și orientată către 'prezent și viitor'. 'Europa se comportă ca și când nu ar fi învățat nimic din secolele trecute și a uitat totul, într-o perioadă când soarta ei se decide la granița Bulgariei', a menționat șeful executivului de la Budapesta, făcând aluzie la criza provocată de afluxul de migranți veniți din afara Europei.

El a susținut că în toate deciziile pe care le-a luat în contextul acestei crize a avut în vedere interesul național al Ungariei, pentru a proteja atât această țară cât și Europa și a apreciat că Bulgaria a procedat la fel, 'motivată nu de acorduri, ci de conștiința, istoria și valorile sale'.

La rândul său, Borissov a spus că distincția primită acum nu este pentru el, 'ci pentru eforturile grănicerilor și militarilor bulgari care protejează neîntrerupt securitatea Bulgariei' în timpul acestei crize despre care el a estimat că 'se va înrăutăți' și va crea Europei 'o situație tot mai dificilă'. Premierul bulgar a mai spus în intervenția sa că această decorație ar putea fi o încurajare pentru oricine consideră că este important să fie protejate frontierele Europei.

AGERPRES/(AS — editor: Sorin Popescu, editor online: Anda Badea)

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA

citysmart.ro
detectivi


DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE