Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Brazilia: Președintele Temer depune plangere impotriva acuzatorului sau

Postat la: 20.06.2017 - 00:54 | Scris de: Ziua News

0

Președintele brazilian, Michel Temer, a depus plângere luni pentru defăimare împotriva omului de afaceri din industria agroalimentară Joesley Batista care l-a acuzat recent că se află la conducerea "celei mai periculoase organizații criminale din țară", transmite AFP.

ad20fbcb-8acd-4e78-8bd3-681aed53f0ce

"Îi arată pe alții cu degetul pentru a încerca să scape de pedeapsă (...) Dar infractorii nu vor rămâne nepedepsiți", a afirmat șeful statului într-o înregistrare video difuzată pe rețelele sociale.

În plus, avocații lui Michel Temer au cerut o despăgubire financiare pentru prejudiciu moral. "Banii primiți vor fi alocați unei opere de caritate", a făcut cunoscut o sursă din anturajul președintelui.

Patron al gigantului din domeniul produselor din carne JBS, Joesley Batista a declanșat un seism politic la jumătatea lunii mai înmânând autorităților o înregistrare audio în care Michel Temer pare să își dea acordul pentru a cumpăra tăcerea unui fost deputat aflat în închisoare.

Ulterior, apelurile la demisia președintelui Temer s-au înmulțit, iar Curtea Supremă a dat undă verde unei anchete pentru corupție pasivă, obstrucționarea justiției și asociere cu infractorii.

"Este cea mai mare și mai periculoasă organizație criminală din țară. Comandată de președinte", a afirmat Joesley Batista într-un interviu deosebit de virulent publicat sâmbătă de săptămânalul Epoca.

Vizat de mai multe dosare ale operațiunii "Lava Jato", ancheta ramificată care a dezvăluit uriașul scandal de corupție din cadrul companiei petroliere de stat Petrobras, el a acceptat să colaboreze cu autoritățile pentru o pedeapsă mai blândă.

Mărturisirile sale explozive indică plăți de zeci de milioane de dolari pentru fonduri ilegale ale partidelor de toate culorile, inclusiv PMDB (centru-dreapta) al lui Michel Temer.

Înainte de a depune plângere, președinția Braziliei a reacționat vehement sâmbătă afirmând despre Joesley Batista într-un comunicat că este un "bandit notoriu".

AGERPRES/(AS — editor: Alic Mîrza, editor online: Daniela Juncu)

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE