Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Brazilia: Senatul adopta masuri de austeritate in ciuda protestelor violente

Postat la: 30.11.2016 - 05:25 | Scris de: Ziua News

0

Senatul brazilian a adoptat marți o limitare severă a cheltuielilor de la bugetul federal pentru următorii 20 de ani, măsură de austeritate propusă de președintele Michel Temer care intenționează să reinstaureze disciplina fiscală și să contracareze efectele unei recesiuni economice și ale instabilității politice, scrie Reuters.

ac22a4bb-cbee-46b4-a3fb-fe6a24bfd8a4

Senatorii au adoptat măsurile de austeritate în ciuda opoziției care a scos în stradă mii de oameni nemulțumiți că nu vor mai primi ajutoare sociale.

Polițiștii au folosit gaze lacrimogene pentru a dispersa miile de demonstranți. Protestatarii au ars trei mașini, au spart ferestrele mai multor clădiri guvernamentale și au aruncat cu pietre în polițiști îi zona centrală a capitalei Brasilia.

Aproximativ 10.000 de protestatari — de la studenți și țărani fără pământ la suporteri ai Partidului Muncitorilor și sindicaliști — s-au adunat în fața Congresului înainte de decizia senatorilor, a anunțat o purtătoare de cuvânt a poliției.

Mai mulți protestatari au fost arestați pentru vandalism și pentru că au desenat graffiti pe clădirile guvernamentale.

Opoziția braziliană, de stânga, argumentează că limitele propuse de președintele Michel Temer ar afecta domenii esențiale precum educația și sănătatea. Pentru a "îndulci" pachetul legislativ, Temer a propus amânarea limitării cheltuielilor cu un an în domeniile educației și sănătății.

Partidul Muncitorilor a convocat proteste împotriva lui măsurilor de austeritate propuse de Temer, menite să restabilească disciplina fiscală și să controleze deficitul bugetar.

Protestele au mai avut ca țintă și politicienii care încearcă să obțină amnistie în cazul scandalului de corupție care implică Petrobras, compania petrolieră de stat.

AGERPRES/(AS — editor: Ana Maria Luca)

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA

citysmart.ro
detectivi


DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE