Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Carmen Orban (Fundeni): Sanatatea pacienților este cauza pentru care luptam zi de zi; in 24 de ore se fac 35 de operații

Postat la: 14.09.2017 - 13:24 | Scris de: Ziua News

0

Managerul Institutului Clinic Fundeni, conf. dr. Carmen Orban, a declarat joi că pentru personalul medical al institutului sănătatea pacienților este cauza pentru care se luptă zi de zi, la acest spital înregistrându-se în 24 de ore peste 750 de prezentări, circa 590 de internări, 35 de intervenții chirurgicale și sute de externări.

9dc2e387-01df-4f8a-8ca5-03831d29e85f

"Pacientul este în centrul activității în cadrul Institutului Clinic Fundeni, toate demersurile — atât în ceea ce privește dezvoltarea infrastructurii de îngrijire, îmbunătățirea permanentă a serviciilor medicale, cât și în raport cu dezvoltarea profesională a echipei Institutului — fiind concentrate înspre pacient, pentru oferirea unei îngrijiri la standarde înalte de calitate. Mulțumită echipei de profesioniști: personal medical și administrativ deopotrivă, pentru care sănătatea pacienților este 'cauza' pentru care luptă zi de zi, reușim, aici, în Institutul Clinic Fundeni să atingem obiectivul fundamental pentru care am ales acest drum profesional: să salvăm oameni, să salvăm vieți", a declarat conf. dr. Carmen Orban, la o conferința de presă organizată în deschiderea Zilelor Institutului Clinic Fundeni.

Potrivit unui comunicat de presă remis AGERPRES de Institutul Fundeni, în fiecare zi sunt înregistrate, în medie, 193 de cazuri de spitalizare de zi, aproximativ 148 de cazuri de spitalizare continuă (pacienți acuți și cronici), în jur de 115 consultații în camera de gardă și circa 72 de consultații în regim ambulator.

Institutul Clinic Fundeni se confruntă în fiecare zi cu patologii grele, complexe, mai ales din sfera renală, hematologică, digestivă și hepatică, se mai arată în comunicat, unde se precizează că în aceste patologii, activitatea de transplant este printre cele mai dezvoltate, la nivel național.

Potrivit sursei citate, de la începutul anului, până în luna septembrie 2017, în cele trei centre de transplant ale Institutului — Centrul pentru Uronefrologie și Transplant Renal, Centrul de Hematologie și Transplant Medular, Centrul pentru Boli Digestive și Transplant Hepatic — au fost realizate în total 222 de transplanturi.

Astfel, în perioada 1 ianuarie — 31 august 2017, au fost efectuate 46 de transplanturi renale, 135 de transplanturi de celule stem hematopoietice, respectiv 41 de transplanturi hepatice.

În ceea ce privește numărul de pacienți care au beneficiat de serviciile medicale ale Institutului Clinic Fundeni, în această perioadă, 46.469 de pacienți au avut nevoie de spitalizare de zi, 35.604 au necesitat spitalizare continuă, 5.125 de pacienți au suferit intervenții chirurgicale, în timp ce numărul acestor proceduri s-a ridicat la 9.402.

AGERPRES/(AS — autor: Carmen Velicu, editor: Nona Jalbă, editor online: Gabriela Badea)

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE