Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Casa Alba: Constituția protejeaza libertatea de exprimare, chiar daca e vorba despre arderea unui drapel

Postat la: 29.11.2016 - 22:24 | Scris de: Ziua News

0

Casa Albă a amintit marți că libertatea de expresie este garantată de Constituția Statelor Unite, după ce președintele ales Donald Trump a afirmat pe Twitter că ar retrage cetățenia americană pentru cei care ard steagul SUA, informează AFP.

028ed30b-2b25-4493-a0c2-c156f80d2364

"Nimeni nu ar trebui să aibă dreptul de a arde drapelul american. Dacă unii fac acest lucru, ar trebui să suporte consecințele, poate chiar să li se retragă cetățenia sau să fie închiși!" a afirmat Trump.


Întrebat despre această poziție a lui Trump, purtătorul de cuvânt al lui Barack Obama, Josh Earnest, a subliniat că "libertatea de a ne exprima așa cum dorim" este garantată de Constituție.

"Numeroși americani, marea majoritate a americanilor, printre care mă aflu și eu, consideră că a arde un drapel este o ofensă, dar avem responsabilitatea, ca și țară, de a proteja drepturile care sunt prevăzute de Constituție", a afirmat el.

Subliniind că există un puternic consens politic în SUA cu privire la protejarea acestui drept, Earnest a subliniat că el se aplică și celor care pot să spună tot ce le trece prin cap pe Twitter.

Sesizată cu privire la acest dosar, Curtea Supremă a SUA a decis că arderea unui drapel american este permisă în numele libertății de exprimare.

AGERPRES/(AS—editor: Ana Maria Luca, editor online: Ada Vîlceanu)

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA

citysmart.ro
detectivi


DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE