Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


CCR discuta sesizare UDMR și USR in legatura cu Legea privind exproprierea din cauza de utilitate publica

Postat la: 18.07.2018 - 07:55 | Scris de: Ziua News

0

Curtea Constituţională a României discută miercuri sesizarea UDMR şi USR privind Legea pentru modificarea şi completarea Legii 255/2010 privind exproprierea din cauză de utilitate publică, potrivit Agerpres.


UDMR preciza, într-un comunicat de presă transmis AGERPRES, că în modificarea recent adoptată s-au strecurat sintagme interpretabile "care ar putea pune în pericol" principiul proprietăţii private. 

"În forma adoptată a acestui proiect de lege (...) a fost inclus un paragraf conform căruia orice proprietate privată poate fi expropriată în vederea unor lucrări de 'regenerare urbană'. Regenerarea urbană este o expresie cu o semnificaţie largă, iar modificarea legislativă nu clarifică această expresie. Acest fapt poate duce la abuzuri în exproprierea unor proprietăţi private. Considerăm că exproprierile din cauză de utilitate publică pot fi efectuate doar pe baza unor prevederi legale clare şi concrete", afirma liderul grupului UDMR din Camera Deputaţilor, Korodi Attila.

Citește și: Curtea Constituțională a României va analiza mâine sesizările opoziției și a lui Klaus Iohannis în cazul Fondul Suveran de Investiții

El menţiona că, de exemplu, o administraţie publică locală care ţinteşte demararea unor investiţii de utilitate publică nu poate expropria în mod abuziv o proprietate privată referindu-se doar la regenerarea urbană, adăugând că, dacă legea adoptată intră în vigoare, poate prezenta "probleme grave" în cazul în care aceste exproprieri nu sunt justificate temeinic. 

"Avem încredere că CCR va dezbate acest subiect de urgenţă, va decide în favoarea sesizării noastre şi vom avea, astfel, posibilitatea de a corecta în Parlament această lege. Dreptul la proprietate privată nu poate fi periclitat de expresii interpretabile", transmitea Korodi Attila. 

Liderul grupului UDMR din Camera Deputaţilor preciza că modificarea Legii nr. 255/2010 privind exproprierea din cauză de utilitate publică a fost adoptată ca urmare a unei colaborări PSD - PNL, iar sesizarea de neconstituţionalitate înaintată de UDMR a fost semnată şi de USR.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE