Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Cel puțin 76 de morți in inundațiile provocate de muson in India

Postat la: 17.07.2017 - 19:25 | Scris de: Ziua News

0

Inundațiile grave provocate de muson s-au soldat cu 76 de morți în India, au anunțat luni autoritățile locale, citate de AFP.

98791056-ec76-48c6-8d63-a2187ac77b25

Statele cele mai afectate sunt Arunachal Pradesh și Assam, din nord-estul țării.

În Assam, 60 de persoane și-au pierdut viața și sunt în curs operațiuni de salvare de la începutul sezonului de ploi, în luna aprilie.

"Mii de persoane au fost salvate și se află acum în 118 tabere de urgență înființate de guvern", a declarat un responsabil al serviciilor de urgență, Rajib Prakash Barua, adăugând că cinci fluvii importante din acest stat sunt încă la niveluri alarmante.

Anumite regiuni din Arunachal Pradesh s-au confruntat cu cele mai grave inundații din ultimii ani după o săptămână de ploi neîntrerupte. Cel puțin cinci persoane au murit în urma unei alunecări de teren de săptămâna trecută la frontiera cu China.

Ploile puternice din statul Gujarat s-au soldat la rândul lor cu șapte morți și mai mulți dispăruți, iar mii de persoane au fost afectate în statul Odisha.

Furnizarea curentului electric și transportul rutier și feroviar au fost puternic perturbate de intemperii.

Guvernul federal a chemat armata în ajutor pentru operațiuni de urgență în zonele cele mai afectate.

AGERPRES/(AS — autor: Florin Ștefan, editor: Codruț Bălu)

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE