Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Columbia: Senatul a aprobat noul acord de pace dintre guvern și gherilele FARC

Postat la: 30.11.2016 - 07:24 | Scris de: Ziua News

0

Senatul columbian a aprobat noul acord de pace dintre guvern și gherilele marxiste FARC semnat săptămâna trecută, informează AFP.

8ac6e621-11e6-49d4-8329-4705f863625e

Acordul, care ar putea pune capăt unui război de jumătate de secol între gherilele marxiste și guvernul de la Bogota, urmează să fie discutat până la sfârșitul săptămânii și de Camera Deputaților.

Pactul semnat la 24 noiembrie de către președintele columbian Jose Manuel Santos și șeful gherilelor FARC Rodrigo Lodono, prevede dezarmarea gherilelor și transformarea lor într-un partid politic. Este al doilea acord de pace semnat în Columbia, după ce primul a fost respins de opoziția columbiană condusă de fostul președinte conservator Alvaro Uribe.

Uribe, al cărui tată a fost ucisă de luptători ai FARC, consideră că acordul de pace trebuie aprobat prin referendum pentru ca toate victimele războiului să fie consultate. Mai mult, este împotriva amnistiei totale pentru luptătorii FARC care au fost acuzați de crime și împotriva participării lor la viața politică.

Conflictul, cel mai vechi din America Latină, a lăsat în urmă 260.000 de morți, 45.000 de dispăruți și 6,8 milioane de refugiați.

AGERPRES/(AS — editor: Ana Maria Luca, editor online: Simona Aruștei)

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA

citysmart.ro
detectivi


DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE