Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Comanescu: Reafirm atasamentul Romaniei pentru principiile dreptului international

Postat la: 01.12.2016 - 11:15 | Scris de: Ziua News

0

Ministrul Afacerilor Externe, Lazăr Comănescu, reafirmă joi, cu prilejul Zilei Naţionale, ataşamentul României pentru principiile dreptului internaţional, pentru promovarea respectului reciproc, a bunei înţelegeri, deschiderii către dialog şi a valorilor multiculturalismului.

În mesajul său de 1 Decembrie, Comănescu arată că Ziua Naţională a României "reprezintă un reper fundamental al identităţii poporului român, fiind, an de an, prilejul de aniversare a momentului istoric al Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918, realizate prin dragostea de ţară, devotamentul, perseverenţa şi sacrificiul înaintaşilor noştri, care au făcut posibilă atingerea idealului suprem de unitate al naţiunii române".

Citește și: Dacian Cioloș, mesaj EMOȚIONANT de Ziua României: 'În spatele miracolului se află oameni' - VIDEO

"Capacitatea de a furniza predictibilitate, încredere şi stabilitate într-o regiune cu tensiuni şi riscuri diverse profilează astăzi ţara noastră ca partener respectat şi credibil în cadrul Uniunii Europene şi al NATO. În acest moment aniversar, la finalul unui an deosebit de complex, cu numeroase provocări la nivel internaţional şi regional, doresc să reafirm ataşamentul României pentru principiile dreptului internaţional, pentru promovarea respectului reciproc, a bunei înţelegeri, deschiderii către dialog, a valorilor multiculturalismului, care stau la baza profilului internaţional al României şi a acţiunii sale externe", afirmă ministrul Afacerilor Externe.

El subliniază că demersurile diplomaţiei româneşti "vor continua la fel de hotărât pentru a consolida statutul ţării noastre la nivel internaţional, contribuţia şi prezenţa constantă a României la eforturile comune pentru o lume mai sigură şi mai paşnică, pentru a răspunde aşteptărilor cetăţenilor români, pentru a ne promova cultura, tradiţiile şi identitatea", anunță Agerpres.

"În această zi aniversară, adresez mulţumirile mele şi ale colegilor mei tuturor românilor din ţară şi din străinătate care, prin activitatea lor de zi cu zi, prin valorile care le călăuzesc viaţa, contribuie la progresul şi promovarea României", mai afirmă Comănescu.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA

citysmart.ro
detectivi


DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE