Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Constanța: Arhiepiscopul Teodosie ramane sub control judiciar

Postat la: 18.07.2017 - 13:25 | Scris de: Ziua News

0

Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, rămâne sub control judiciar după ce marți judecătorii Curții de Apel Constanța au respins cererea de revocare a măsurii preventive.

6e8785eb-99e1-4cc1-a06d-8a48657f9d99

Decizia instanței nu este definitivă, ea putând fi atacată în 48 de ore de la comunicare.

Arhiepiscopul Tomisului este judecat pentru folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete.

Potrivit DNA, în perioada 2010 — 2016, Teodosie Petrescu, în calitate de arhiepiscop al Arhiepiscopiei Tomisului, împreună cu alți cinci inculpați, a folosit și prezentat declarații false în relația cu Agenția de Plăți și Intervenție în Agricultură (APIA), pentru a primi fonduri europene.

În documentele prezentate la APIA, inculpații au declarat, în mod nereal, că folosesc anumite suprafețe agricole (peste 300 ha), situate în zona denumită 'Ferma 3' — Nazarcea (localitatea Lumina, jud. Constanța), având categoriile de folosință 'vii pe rod cu struguri pentru vin'/'vii pe rod cu struguri nobili pentru vin', în condițiile în care, începând cu anul 2010, pe respectivele suprafețe agricole nu mai existau astfel de culturi.

În declarațiile depuse apare și un alt aspect fals și anume că s-au respectat normele privind bunele condiții agricole și de mediu, printre care și evitarea instalării vegetației nedorite, în condițiile în care parcelele erau abandonate și invadate cu astfel de vegetație, arată DNA.

Ancheta procurorilor arată că au fost obținute pe nedrept fonduri europene în cadrul schemelor de plată pe suprafață unică, în sumă totală de 1.392.964 de lei.

AGERPRES/(AS — autor: Nona Jalbă, editor: Cristina Tatu, editor online: Andreea Lăzăroiu)

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE