Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Constanta: A fost gasita a doua lebada moarta, suspecta de gripa aviara

Postat la: 01.12.2016 - 19:40 | Scris de: Ziua News

0

Al doilea cadavru al unei lebede suspecte de gripă aviară a ajuns, ieri, la Direcţia Sanitar Veterinară din Constanţa. Pasărea decedată a fost găsită în Portul Constanţa, în zona danei 10.

Acesta este al doilea caz de deces suspect al unei lebede în Portul Constanţa, în mai puţin de două săptămâni. Primul cadavru de pasăre a fost găsit în apropierea danei 0 şi trimis pentru expertiză la DSV, iar mai apoi la specialiştii de la Institutul de Diagnostic și Sănătatea animală din Bucureşti, care au şi confirmat prezenţa virusului gripei aviare.

În urma emiterii buletinului de analiză al IDSA prin care a fost confirmată prezența virusului gripei aviare, subtipul H5N8, boala a fost declarată.
 
Conform planului de măsuri și legislației sanitare veterinare în vigoare au fost stabilite două zone de restricții sanitare veterinare, în jurul locației unde a fost identificată lebăda sălbatică, respectiv o zonă de protecție cu o rază de 3 km și o zona de supraveghere cu o rază de 10 km, care include zona de protecție în jurul locației anterior menționate.

În urma întocmirii hărților GIS, au fost stabilite zonele de restricție sanitară veterinară.

Începând cu data de 25.11.2016, conform Planului de Măsuri s-a efectuat instruirea medicilor veterinari concesionari din cadrul Circumscripțiilor Sanitare Veterinare de Asistenţă, care se află în zona de protecție și supraveghere (Constanța, Năvodari, Cumpăna și Agigea) și a efectuat recensământul tuturor exploatațiilor din zonele anterior menționate.
 
Specialiştii fac  precizarea că la nivelul acestor zone de restricție sanitară veterinară nu există nicio exploatație comercială de păsări, doar gospodării ale populației.
 
DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA

citysmart.ro
detectivi


DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE