Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


CTP, afirmatii HALUCINANTE dupa sanctionarea Laurei Codruta Kovesi: 'Inspecția Judiciara nu are cum sa nu fie INFLUENTATA politic...'

Postat la: 13.01.2018 - 15:15 | Scris de: Ziua News

0

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a declarat la Digi24 că  „Inspecția Judiciară nu are cum să nu fie influențată politic”, după ce a exercitat acţiune disciplinară faţă de Laura Codruţa Kovesi, procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, şi Marius Constantin Iacob, procuror-şef adjunct al DNA, pentru săvârşirea unor abateri.

Citeşte şi: UPDATE - Şeful Poliţiei, Bogdan Despescu, întâlnire de ULTIM MOMENT la Guvern. Ce a discutat cu premierul Tudose

"Are un impact evident legat de contextul încăierării politicie din acest moment. Nu se poate judeca acum practic un astfel de gest al Inspecției Judiciare decât legat de taberele aflate în conflict. De asemenea, pe ținuta la secret a deciziei ministrului Justiției, în mod nejustificat. Faptul că, de două luni, ministrul face un joc cu presa de ațâțâre, o să spună el când a luat decizia, mi se pare inadminisibil, cu privire la revocarea doamnei Kovesi. Înlăturarea doameni Kovesi de acolo depășește incompetența sau competență, abaterile disciplinare, că acestea pe care le ia în consiederare Inspecția Judiciară are o încărcătură politică uriașă. Dacă e înălturată este o mare victorie a laturei Dragnea din PSD", afirmă Cristian Tudor Popescu.

Întrebat dacă pune la îndoiala Inspecția Judiciar, CTP, a declarat: "Inspecția Judiciară nu are cum să nu fie influențată politic. Acolo sunt niște oameni cu o anumită apartenența politică, așa cum sunt și în CSM și în Curtea Constituțională. E vorba de faptul că instituțiile care ar trebui să fie independente de convulsiile politice, e foarte probabil să fie afecatate de aceste influențe politici. Aceste acuzații vor fi judecate de CSM și ce decizie se va lua.. asta e (...) Mă întreb: Avem în clipă de față o instituție reper în România care să spunem că judecă independent de politic”, precizează jurnalistul.

Inspecţia Judiciară (IJ) a exercitat acţiune disciplinară faţă de Laura Codruţa Kovesi, procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, şi Marius Constantin Iacob, procuror-şef adjunct al DNA, pentru săvârşirea unor abateri.

Acţiunea a fost înaintată Secţiei pentru procurori în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii, care va decide cu privire la răspunderea celor doi magistraţi.

Citeşte şi: Liviu Dragnea, mesaj cu SUBÎNŢELES pentru Tudose: 'Eu SPER să rămână prim-ministru...' .

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE