Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Cum ar putea avea Romania 'fir direct' la Donald Trump

Postat la: 02.12.2016 - 09:55 | Scris de: Ziua News

0

În cazul în care Mitt Romney, propus pen­tru poziţia de secretar de stat al SUA, adică ministru de externe va fi con­­firmat în această funcţie, Ro­mâ­nia ar putea avea o legătură directă cu preşedintele ales Donald Trump în con­di­ţiile în care fosta cumnată a lui Mitt, Ronna Romney, este sora soţiei omului de afaceri John Rakolta, consul onorific al României la Detroit.

Născut în SUA, într-o familie de emigranţi români din Ardeal, Rakolta patronează compania de construcţii Walbridge International din Detroit. El este un suporter înfocat şi un finanţator important al Partidului Republican din America, potrivit Riseproject.ro.

Citește și: Guvernul vrea să NUMERE toți bugetarii. Cine se OPUNE

Este bun prieten cu fostul candidat republican la preşedinţia SUA, Mitt Romney, pe care îl cunoaşte de aproape 40 de ani şi cu care, pentru o perioadă, a fost rudă prin alianţă. S-a implicat şi în campaniile electorale din România, din 2004 şi 2009, susţinându-l pe Mircea Geoană, cel care în 1997 - fiind ambasador în SUA - l-a numit consul onorific în Detroit. În 2003, a participat la cumpărarea uzinei MEFIN Sinaia, deţinând 50% din offshore-ul cipriot DCI Walbridge Partners, care a preluat această întreprindere de la statul român. O parte din offshore-ul respectiv a fost deţinută, de la început, de Gheorghe Barba, vărul Mihaelei Geoană.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA

citysmart.ro
detectivi


DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE