Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Dacian Ciolos se dezice ce propriile spuse și anunța EXCLUDERI din structura de conducere a PLUS: 'Nu asta am vrut sa spun!'

Postat la: 23.01.2019 - 01:40 | Scris de: Ziua News

0

Fostul premier Dacian Cioloş, membru al Partidului Libertăţii, Unităţii şi Solidarităţii, a declarat marţi că niciunul din cei trei fondatori ai PLUS nu vor face parte din structurile de conducere ale formaţiunii politice, ei neavând "intenţia de a face politică".

El a explicat, într-o conferinţă de presă, demersurile sale de a înregistra un partid.

Citește și: Vești proaste pentru Simona Halep! Va pierde locul 1. Cine îi va lua locul

"În primăvara anului trecut, într-un mod cu totul transparent, am anunţat intenţia de înregistrare a unui nou partid politic - Mişcarea România Împreună. Am depus dosarul la tribunal şi, în timp ce dosarul nostru era tergiversat de luni de zile, s-au înregistrat cred că cinci sau şase partide în acea perioadă de câteva luni, în care noi eram încă la judecarea contestaţiilor. În toamna anului trecut, când am ajuns la concluzia, după discuţii cu avocaţii, că există un risc major să nu putem participa la alegerile europarlamentare pentru că partidul nu era înregistrat, am decis să trecem la un plan B - la înregistrarea altui partid. Am discutat acest lucru cu colegii jurişti. (...) Am avut această discuţie despre posibilitatea înregistrării unui nou partid de către alţi fondatori, care sunt mai puţin cunoscuţi, care nu au notorietate publică, pentru că am pornit de la premisa că, probabil, Mişcarea România Împreună e tergiversat pentru că, printre fondatori, are câteva persoane de notorietate şi pentru că, probabil, sunt unii care nu doresc ca acest partid să fie înregistrat", a detaliat Cioloş.

Citește și: S-a aflat! Cât câștiga noul antrenor al Simonei Halep, Thierry van Cleemput, comparativ cu Dareen Cahill

El a relatat că unul dintre membrii comunităţii tematice din platforma civică, avocatul Adrian Iordache, "a decis la vremea aceea să îşi asume această responsabilitate împreună cu o angajată din cabinetul dumnealui de avocatură şi cu soţia lui care este notar public".

"Nu am ştiut la acea vreme cine sunt cei care înregistrează acest nou partid, nici nu m-a interesat. Ştiam că colegii din 'comunitatea tematică Justiţie' se ocupă de acest lucru şi că urmează să îl facă astfel încât să se afle cât mai puţin de acest lucru tocmai pentru a evita din nou complicaţiile. Acest partid, nu surprinzător, a fost rapid înregistrat. Cred că au trecut mai puţin de două luni. În felul acesta am lansat acest partid. (...) Cei trei fondatori au făcut acest demers pentru a ajuta acest proiect politic, fără intenţia de a face politică. Ei, de altfel, nu se vor regăsi printre structurile de conducere ale partidului. Sâmbătă avem Convenţia Naţională a partidului, când vor fi alese structurile de conducere", a precizat Cioloş.

Citește și: Florin Cîțu atacă din nou! Ce acuzații dure face senatorul liberal

Fostul premier a menţionat că pentru colaboratorii PLUS nu se fac "dosare de cadre".

"Domnul Adrian Iordache a fost unul dintre iniţiatorii acestui proiect. Este un avocat serios, profesionist, competent. Noi nu am făcut o analiză a situaţiei familiei dânsului atunci când dânsul a luat această iniţiativă. Nu ştiam cine este tatăl dânsului şi nici nu m-a interesat. Nu facem dosare de cadre pentru colaboratorii noştri. Ne bazăm strict pe ce înseamnă ei, competenţa lor şi nu rudeniile, familia sau părinţii. În societatea pe care o dorim, fiecare trebuie să fie responsabil pentru faptele sale. Dacă cineva din familia dânsului a încălcat legea, cred că sunt instituţii care trebuie să îşi facă treaba şi să ia decizii în această direcţie", a adăugat Cioloş.

Citește și: Iohannis a făcut anunțul! Ce se întâmplă cu Lia Olguța Vasilescu

Potrivit acestuia, pentru Statutul PLUS există o propunere potrivit căreia "fiecărui membru de partid i se va cere o declaraţie pe propria răspundere că nu a colaborat cu Securitatea, iar pentru cei care vor candida la funcţii de conducere în partid - un certificat de necolaborare cu Securitatea".

"Regret interpretarea mesajului public pe care l-am publicat pe Facebook urmare a articolului domnului (Marius - n.r.) Oprea prin care s-a înţeles că aş fi spus că toţi cei din societatea românească avem într-un fel sau altul legături cu Securitatea. Nu asta am vrut să spun, a fost o formulare nefericită pe care o regret şi îmi cer scuze celor care s-au simţit ofensaţi. Ideea pe care am vrut să o promovez este aceea că astfel de suspiciuni de colaborare cu Securitatea se pot fabrica uşor pentru a încerca să fie compromişi oameni oneşti şi oameni care sunt la locul lor. Pentru cei care au înţeles altceva vreau să îmi cer scuze", a subliniat Cioloş.

Citește și: Vești proaste pentru Simona Halep! Va pierde locul 1. Cine îi va lua locul .

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE