Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Daea: Peste 300 de producatori de roșii inscriși in Programul Tomate au ieșit deja pe piața

Postat la: 20.05.2017 - 12:14 | Scris de: Ziua News

0

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a anunțat, sâmbătă, la Satu Mare, că sunt deja peste 300 de producători de roșii care beneficiază de subvenție prin programul "Tomate" care au ieșit deja pe piață, în perioada de extrasezon.

"Deja avem pe piață foarte mulți producători, sunt peste 300 care au ieșit cu produsele în perioada aceasta de extrasezon, creând astfel o variantă în concurența pe piață între produsele străine, care evident că vin atunci când piața este goală și consumatorii o cer. Astăzi, în România, s-au adus pe piață peste 500 de tone de tomate, noi prognozăm că în extrasezon putem aduce 5.000 de tone de tomate în primul ciclu. Am avut în vedere și faptul că pragul termic din acest an a fost diferit față de anul trecut, a fost o perioadă mai rece și atunci am luat măsura de a prelungi perioada de depunere a documentației, pentru a avea acces la sumele stabilite pentru cei care au luat în seamă acest program și s-au angajat. Spun că l-au luat în seamă, pentru că sunt peste 6.800 de producători care au accesat această formă de sprijin, sunt peste 6.800 de fermieri care s-au înscris în registrul unic pentru tomate și, evident, ei așteaptă în urma acestui succes de început și recompensa financiară, înțelegându-se cei 3.000 de euro la cei 1.000 de mp", a declarat Petre Daea, potrivit agerpres.

Ministrul Agriculturii efectuează sâmbătă o vizită în județul Satu Mare, el având programată o întâlnire cu fermierii, o vizită la o plantație de goji și participarea la Festivalul Căpșunilor din localitatea Halmeu.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA

citysmart.ro
detectivi


DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE