Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Dan Barna, despre scaderea USR in sondaje: O chestiune de mesaj, care trebuie sa fie mai deschis

Postat la: 12.10.2017 - 17:54 | Scris de: Ziua News

0

Purtătorul de cuvânt al USR, deputatul Dan Barna, consideră că scăderea partidului în cele mai recente sondaje de opinie date publicității, raportată la rezultatul obținut la alegerile parlamentare din decembrie 2016, reprezintă "doar o chestiune de mesaj, care trebuie să fie mai deschis".

0e48f858-2885-4b09-92ba-353ffb428419

"Dacă ne uităm la aceste sondaje și la dinamica lor pe luni, vedem că, în momentul în care a existat un rezultat al referendumului) și acesta a devenit public, s-a schimbat trendul și suntem pe o creștere cu 0,4% pe lună, adică a fost 6,4, apoi 6,8. Ceea ce arată că, dacă vom reuși — și asta sunt sigur că se va întâmpla în lunile următoare — să avem un mesaj din ce în ce mai clar și mai explicit despre poziția partidului în societate și ceea ce oferă el cetățenilor, valorile noastre, transparență, corectă alocare a banului public, accentul pe infrastructură, educație și sănătate, în momentul în care mesajul acesta de opoziție va fi unul foarte specific, trendul va continua să fie crescător, pentru că realitatea este că în prezent, în România, singura ofertă politică de decență și de corectitudine politică este USR. Este doar o chestiune de mesaj, care trebuie să fie mai deschis", a declarat Barna joi, într-o conferință de presă la Bistrița.

Prezent la aceeași conferință, deputatul USR Cristian Seidler a pus sub semnul îndoielii veridicitatea cifrelor din sondajele de opinie.

"Aș pune sub semnul întrebării sondajele de opinie recente pe care le-am văzut, pe de o parte pentru că diferența între ceea ce am obținut noi scor electoral și ceea ce, aparent, este actualul nostru scor e în marja de eroare; pe de altă parte, dacă ne uităm la credibilitatea și la metodologia folosită în aceste sondaje de opinie, dați-mi voie să pun un semn de întrebare despre realitatea cifrelor respective. Dar, chiar de ar fi adevărate, mergând pe scenariul veridicității totale a acelor cifre, cred că o voce puternică împotriva corupției, adică exact ceea ce am promis că vom face, și activismul local sunt instrumentele politice prin care noi vom reuși să creștem spre 20% și chiar dincolo de 20%, în perspectiva alegerilor locale și parlamentare din 2020", este de părere Seidler.

Dan Barna și Cristian Seidler au efectuat joi o deplasare la Bistrița pentru a se întâlni cu reprezentanții locali ai USR și a-și prezenta programele cu care candidează pentru funcția de președinte al partidului, la congresul din 28 octombrie, de la Poiana Brașov.

AGERPRES (A — autor: Tina Țucui, editor: Antonia Niță, editor online: Ada Vîlceanu)

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE