Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Dezbatere publica pe tema locurilor de parcare din Constanta

Postat la: 02.12.2016 - 13:09 | Scris de: Ziua News

0Pe 7 decembrie, sala „Remus Opreanu“ va găzdui dezbaterea Regulamentului privind asigurarea numărului minim de locuri de parcare pentru lucrările de construcţii şi amenajări autorizate pe raza municipiului Constanţa. Dezbaterea vine după ce Organizaţia pentru promovarea transportului aleternativ în România, OPTAR, a făcut o solicitare Primăriei, iar municipalitatea a creionat un draft de regulament, care este perfectibil. Proiectul de regulament deja publicat pe pagina de internet a Primăriei face referire la condiţiile care vor fi impuse viitorilor investitori la eliberarea autorizaţiilor de construire şi de urbanism. În proiectul se regulament se precizează că autorizația de construire se emite numai dacă există posibilitatea asigurării locurilor de parcare necesare în afara domeniului public, adică pe terenul proprietatea investitorului. Acelaşi proiect de regulament mai precizează că sunt exceptate de la aplicarea prevederilor prezentului regulament construcțiile care, prin documentațiile de urbanism aprobate, sunt amplasate pe terenuri fără acces carosabil (cu acces doar din artere pietonale ocazional carosabile) și care se supun restricțiilor impuse de regulamentele speciale de urbanism (zone istorice protejate, zone cu caracter turistic sau de agrement).
Regulamentul prevede şi sancţiuni: pentru orice loc de parcare neamenajat, se achită o taxă de exceptare, de 10.000 euro, bani care vor fi folosiţi de municipalitate în vederea constituirii unui fond pentru construirea ori amenajarea de parcaje publice pe teritoriul municipiului Constanța.
 
 
DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA

citysmart.ro
detectivi


DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE