Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


DNA face precizari esentiale in ziua inceperii controlului Inspectiei Judiciare

Postat la: 17.07.2017 - 17:15 | Scris de: Ziua News

0

Direcţia Naţională Anticorupţie precizează, într-un răspuns pentru stiripesurse.ro, că niciun membru al Inspecţiei Judiciare nu face obiectul unei anchete a procurorilor. Precizarea vine în ziua în care Inspecţia Judiciară a început un control la DNA, ca urmare a unei sesizări depuse de ministrul Justiţiei.

"În acest moment, nici un membru al instituției menționate de dvs. în cerere, nu face obiectul vreunui dosar penal aflat pe rolul Direcției Naționale Anticorupție", precizează DNA.

La începutul lunii iulie, în urma unor informaţii vehiculate în presă, stiripesurse.ro a solicitat DNA să precizeze dacă există vreun dosar penal sau dacă s-au întreprins acte premergătoare cercetării penale cu privire la membri ai Inspecţiei Judiciare, în special cu privire la judecătorul Lucian Netejoru, inspector-şef al Inspecţiei Judiciare.

„În conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 lit. b din Legea 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public, pentru a putea identifica informaţiile solicitate, vă rugăm să ne oferiţi mai multe detalii despre împrejurările despre care aveţi cunoştinţă că ar fi fost de natură să determine constituirea, la Direcția Națională Anticorupţie,  a unui dosar care să vizeze aspectele menționate  în cererea dvs”, se arăta în răspunsul DNA.

O a doua solicitare a stiripesurse.ro preciza că informaţia că la DNA s-ar fi constituit un dosar în care sunt vizaţi membri ai Inspecţiei judiciare a fost vehiculată de jurnalista Ana Maria Roman, în cadrul emisiunii "Sinteza zilei" de la Antena 3, din seara zilei de 2 iulie, dar şi de jurnalista Sorina Matei, pe pagina personală de Facebook, în cursul zilei de 3 iulie, reluând astfel solicitarea iniţială.

După două săptămâni, DNA precizează clar că niciun membru al Inspecţiei Judiciare nu este anchetat de procurorii anticorupţie.

Inspecția Judiciară a început luni controlul la DNA, ca urmare a sesizării depuse la CSM de ministrul Tudorel Toader. Din echipa de control face parte şase inspectori, iar verificarea urmează să se desfăşoare în perioada 17 iulie - 11 august.

 

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE