Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Donald Trump avertizeaza ca intreprinderile care parasesc Statele Unite vor suporta "consecințele"

Postat la: 02.12.2016 - 00:54 | Scris de: Ziua News

0

Întreprinderile care părăsesc Statele Unite, pentru a produce mai ieftin în altă parte, vor suporta "consecințele", a avertizat joi, la Indianapolis, președintele ales al SUA, Donald Trump, transmite AFP.

943f555b-ce42-4f64-9d82-841c0937eb23

"Întreprinderile nu vor mai pleca vreodată din SUA fără consecințe. Nu putem permite să se întâmple asta în țara noastră. Există foarte multe locuri de muncă mutate din SUA în alte țări", a apreciat Trump, citat și de EFE, după un scurt tur la fabrica producătorului de cuptoare și aparate de aer condiționat Carrier, în prima sa apariție publică după câștigarea alegerilor, pe 8 noiembrie.

Trump, care își va prelua mandatul pe 20 ianuarie, nu a spus despre ce consecințe ar fi vorba, dar, în timpul campaniei electorale, amintește Reuters, a amenințat frecvent companiile că administrația sa ar putea pune o taxă de import de 35% pentru bunurile realizate de producători americani care și-au mutat locurile de muncă peste hotare.

Carrier a anunțat marți că renunță la proiectul său de delocalizare a unei uzine din nordul SUA, afirmând pe Twitter că a "ajuns la un acord cu președintele ales", relevă AFP. Apoi, într-un comunicat, compania a precizat că "stimulentele oferite de stat (Indiana) au jucat un rol important" în decizia sa.

Compania menționată a arătat că statul Indiana a oferit un pachet multianual de 7 milioane de dolari, însoțit de condiții în materie de angajare, de menținere a locurilor de muncă și de investiții financiare.

Trump a fost acompaniat joi, la vizita de la fabrica din Indianapolis, de vicepreședintele ales și guvernator de Indiana, Mike Pence, și de Greg Hayes, președinte al United Technologies, proprietara lui Carrier.

El a povestit că a reușit să schimbe planurile de delocalizare ale lui Carrier printr-o convorbire telefonică în care l-a convins pe Hayes, prezent în sală, să rămână în Indiana. Trump promisese în campania electorală că îi va determina pe directorii companiei să anuleze planurile de mutare în Mexic.

De asemenea, președintele ales i-a ironizat pe cei care îi reproșează că dezonorează astfel funcția prezidențială, relatează AFP.

"Ei spun că nu este prezidențial să abordezi astfel conducătorii întreprinderilor-gigant. Eu cred contrariul, că este foarte prezidențial, și că asta nu este chiar atât de rău", a declarat miliardarul.

AGERPRES/ (AS — autor: Vicențiu Purcărea, editor online: Adrian Dădârlat)

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA

citysmart.ro
detectivi


DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE