Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Dragnea despre cum s-a simțit la parada: Nu știu cine a fost exilat și care nu

Postat la: 01.12.2016 - 15:24 | Scris de: Ziua News

0

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a fost întrebat joi dacă s-a simțit exilat în rândul românilor care au asistat la parada militară, răspunsul său fiind acela că nu știe "cine a fost exilat și care nu", dar menționând că de 1 Decembrie românii trebui să se bucure, să fie uniți.

e0aa69df-bf91-4ff7-92df-4e87970f3d51

* LIVE UPDATE | LA MULȚI ANI, ROMÂNIA! Peste 3.000 de militari și specialiști din MApN, MAI și SRI au defilat în București de Ziua Națională

"Eu zic să glumim astăzi. A fost prea multă tensiune ieri, din păcate, din partea celorlalți. De 1 Decembrie, românii trebuie să se bucure, să fim uniți. Acum, dacă îmi permiteți o glumă, eu nu știu cine a fost exilat și care nu. Atunci când nu ții neapărat să stai pe niște trepte având senzația că dacă stai undeva mai sus ești mai înalt..., aia este o greșeală", a afirmat Dragnea în curtea sediului ALDE de pe Kiseleff, după încheierea paradei militare de la Arcul de Triumf.

El a adăugat că s-a simțit la fel de bine ca în anii când a petrecut Ziua Națională printre români și i-a urat la mulți ani "chiar" și președintelui Klaus Iohannis.

"Au fost ani în care serveam eu efectiv fasole și ciolan de Ziua Națională și puneam vin fiert și țuică fiartă, nu așa cum pune ALDE țuică rece aici", a glumit Dragnea.

Liderul PSD a precizat că s-a bucurat cu copiii din preajmă de avioanele care au survolat Arcul de Triumf.

"Am comentat cu niște copii tehnica militară, m-am bucurat împreună cu ei când avioanele (au survolat — n.r.) și mie și copiilor ne-au plăcut cel mai mult, dincolo de F16, MiG-uri, Spartan și Hercules, ne-au plăcut cele trei avioane care au lăsat în spate cele trei culori tricolore. De asemenea, m-am bucurat când de la ISU o doamnă ofițer ne-a făcut un semn frumos, acela cu inima, și toată lumea a aplaudat", a spus Dragnea.

Președintele PSD a mai spus că a fost totuși mâhnit de faptul că nu s-a aplaudat ca în alți ani.

"Am fost și eu mâhnit ca și mulți alți colegi că de data asta, din păcate, oamenii au fost puțin speriați pentru că nu s-a aplaudat. Aduceți-vă aminte că de fiecare dată la defilare oamenii aplaudau spontan când trecea parada militară. Am vorbit cu câțiva de ce nu au aplaudat și mi-au spus că le-a fost teamă să nu spună cineva că vor să producă tulburări sau vreo ambuscadă, în rest sigur că a fost o zi frumoasă, o zi caldă", a comentat Dragnea.

El a felicitat-o pe Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, pentru eforturile serioase pe care le-a depus ca parada militară să fie organizată la Arcul de Triumf.

La rândul său, copreședintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu nu a comentat faptul că nu este invitat la recepția de 1 Decembrie de la Palatul Cotroceni.

"Beți un ceai și să mâncați o bucățică de pâine cu brânză și ceapă, așa cum e obiceiul la români. Având în vedere că este campanie electorală, mi-ar fi făcut mare plăcere și nouă, și colegilor de la PSD să facem o sărbătoare la care să participe cât mai multă lume. Cum există anumite reglementări stricte în această privință și nu vreau să fim acuzați că oferim mită electorală, nu am putut să invităm românii, dar sigur că invitarea presei este ceva firesc și suntem împreună cu o seamă de colegi din țară care au venit să sărbătorească alături de noi. Eu cred că cel mai frumos lucru pe care puteam să-l facem — să dăm un mesaj tuturor românilor despre modul în care înțelegem noi sărbătoarea de 1 Decembrie", le-a spus Tăriceanu jurnaliștilor.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că este foarte mândră că a putut contribui la lucrările de consolidare și de amenajare a Arcului de Triumf, în condițiile în care, la preluarea mandatului, lucrările "erau blocate și conflictele existente erau dificil de depășit".

"Le mulțumesc consilierilor generali PSD și ALDE, care au înțeles necesitatea finalizării acestui obiectiv de investiții și sunt singurii care au votat cele trei proiecte de hotărâre, care au contribuit la finalizarea acestor lucrări blocate timp de un an și jumătate, când eu am preluat mandatul. Am avut o ambiție ca româncă, nu neapărat ca primar general, ca acest simbol al României, și anume simbolul victoriei noastre în Primul Război Mondial, să fie finalizat până la 1 decembrie și să nu mai așteptăm încă un an, doi, trei, zece ani de zile până se finalizează", a spus Firea.

Dragnea și Firea au făcut referire și la zvonurile cu privire la faptul că, la parada de Ziua Națională, în zona unde s-ar afla liderii PSD, printre oameni, urmau să se infiltreze "provocatori profesioniști", cu scopul de a "culpabiliza" PSD și de a crea "emoție favorabilă" celorlalte forțe politice.

Întrebat de jurnaliști unde sunt "bâtele", Dragnea a zâmbit iar Firea a comentat: "Unde sunt autocarele? La Romexpo e gol, spunea cineva că sunt autocare la Romexpo aduse cu oameni cu bâte din țară, parcarea e goală".

AGERPRES/(A — autor: Sorin Peneș, editor: Florin Marin, editor online: Anda Badea)

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA

citysmart.ro
detectivi


DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE