Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Ședința IMPORTANTA la CSAT: Corvetele și mandatul Romaniei la Summitul-ul NATO, pe ordinea de zi

Postat la: 21.03.2017 - 06:55 | Scris de: Ziua News

0

Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) se reuneşte, marţi, la Palatul Cotroceni, printre subiectele de pe ordinea de zi aflându-se mandatul României pentru Summitul NATO de la Buxelles.

Săptămâna trecută, preşedintele Klaus Iohannis a declarat că la şedinţa CSAT se va discuta şi despre achiziţionarea corvetelor. "Nu cred că sunt probleme, dar cu siguranţă asta va fi o chestiune care va fi discutată în CSAT", preciza Iohannis.

Citește și: Opinie: 'Klaus, luat la țintă de Mossad'

Administraţia Prezidenţială a anunţat că pe ordinea de zi a şedinţei CSAT, care va avea loc la ora 11,00 şi va fi condusă de preşedintele Klaus Iohannis, sunt incluse şi subiecte referitoare la stadiul îndeplinirii, în anul 2016, a Programului privind transformarea, dezvoltarea şi înzestrarea Armatei României până în anul 2026 şi în perspectivă, precum şi activitatea desfăşurată de către instituţiile cu atribuţii în domeniul securităţii naţionale în 2016 şi principalele obiective pentru acest an.

În cadrul reuniunii se vor mai analiza activitatea desfăşurată anul trecut de către Consiliul Operativ de Securitate Cibernetică şi de Centrul Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO), precum şi Planul de activitate pentru anul 2017.

Administraţia Prezidenţială a precizat că în cadrul şedinţei vor fi abordate şi alte subiecte de interes pentru securitatea naţională.

Luni, purtătorul de cuvânt al preşedintelui, Mădălina Dobrovolschi, a precizat că desecretizarea protocoalelor dintre DNA şi SRI nu se va afla pe agenda CSAT. "Nu se va afla pe agenda acestei şedinţe un astfel de subiect, dar dacă vor exista solicitări punctuale la un moment dat acestea vor fi analizate şi vor fi date răspunsuri în conformitate cu analizele respective", a spus Dobrovolschi, potrivit Agerpres.

Ultima şedinţă a CSAT a avut loc pe 31 ianuarie şi a fost prima la care au participat membri din Cabinetul Grindeanu.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA

citysmart.ro
detectivi


DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE