Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Efectul Trump! Israelul 'in contact cu cel putin zece tari, dintre care unele in Europa', in vederea transferului ambasadei lor la Ierusalim

Postat la: 26.12.2017 - 00:14 | Scris de: Ziua News

0

Israelul se află în contact cu "cel puţin zece ţări" pentru transferul ambasadei lor la Ierusalim după exemplul Statelor Unite, a afirmat luni viceministrul israelian de externe Tzipi Hotovely, citată de AFP, scrie agerpres.ro


"Suntem în contact cu cel puţin zece ţări, dintre care unele în Europa", în vederea transferului ambasadei lor de la Tel Aviv la Ierusalim, după decizia preşedintelui american, Donald Trump, de a recunoaşte Ierusalimul drept capitala Israelului, a declarat Tzipi Hotovely la postul naţional de radio. 

Ea a făcut acest declaraţii la o zi după ce Guatemala a anunţat transferul ambasadei sale la Ierusalim. 

Viceministrul nu a dat numele ţărilor care ar putea urma acest exemplu.

Drama unui star de la Arsenal: 'M-am gândit să mă sinucid, am pierdut tot'


"Declaraţia lui Trump va genera un curent din care am văzut deocamdată numai începutul", s-a limitat ea să afirme. 

Postul naţional de radio, citând surse diplomatice, a vorbit despre Honduras, Filipine, România şi Sudanul de Sud printre ţările care ar putea avea o astfel de iniţiativă. 

Potrivit radioului israelian, în acest moment este vorba numai de contacte, şi nu de negocieri concrete pentru transferul ambasadelor acestor ţări la Ierusalim într-un viitor apropiat.

Dezvăluiri EXPLOZIVE: Cine l-a făcut intangibil timp de 14 ani pe medicul Mihai Lucan: 'Am trimis în 2004 o scrisoare la Cotroceni, la Ion Iliescu'


Guatemala avea o misiune diplomatică al Ierusalim ca şi alte 12 ţări până la adoptarea Rezoluţiei 478 a ONU, în 1980, care a condamnat proclamarea de către parlamentul israelian a Ierusalimului drept capitală "unică şi indivizibilă" a statului evreu. Bolivia, Chile, Columbia, Costa Rica, Republica Dominicană, Ecuador, Guatemala, Haiti, Olanda, Panama, Salvador, Uruguay şi Venezuela şi-au relocat la acea dată ambasada la Tel Aviv unde se aflau deja reprezentanţele diplomatice ale celorlalte ţări. 

Palestinienii au calificat luni ca fiind "un act ruşinos" şi ostil decizia Guatemalei de a-şi transfera ambasada la Ierusalim. 

Palestinienii consideră Ierusalimul de Est drept capitala viitorului lor stat la care aspiră. Israelul ocupă din 1967 partea orientală a Ierusalimului, anexare nerecunoscută vreodată de comunitatea internaţională.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE