Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Emil Constantinescu: 'Locul lui Radu Campeanu este langa liderii care au schimbat istoria Europei'

Postat la: 19.10.2016 - 22:54 | Scris de: Ziua News

0

Fostul preşedinte Emil Constantinescu a afirmat, miercuri, că locul lui Radu Câmpeanu este lângă liderii care au schimbat istoria Europei. "Păstrez în amintire imaginea lui Radu Câmpeanu din sala Senatului Parlamentului României, în decembrie 2009, când la Bucureşti s-au aniversat douăzeci de ani de la prăbuşirea comunismului în Europa de Est. Erau prezenţi, personal sau prin mesaje filmate, toţi liderii care schimbaseră istoria Europei - Havel, Walesa, Goncz, Jelev şi ceilalţi primii preşedinţi democraţi. Locul lui Radu Câmpeanu era acolo şi aşa va rămâne pe drept în istorie, chiar dacă el nu a avut şansa să câştige alegerile prezidenţiale din 1990, precum ceilalţi", a afirmat Emil Constantinescu, într-o declaraţie acordată Agerpres.

Fostul şef de stat a elogiat curajul, înţelepciunea politică şi rolul major pe care Radu Câmpeanu l-a jucat 'în construirea unei opoziţii democratice reale'. "Curajul său de a veni din liniştea Parisului în România mineriadelor, înţelepciunea politică de a reînfiinţa un mare partid istoric şi prestaţia plină de eleganţă din campania electorală prezidenţială nu pot fi uitate. Chiar dacă ulterior a luat şi decizii politice discutabile, acestea nu pot umbri rolul major pe care Radu Câmpeanu l-a jucat în construirea unei opoziţii democratice reale. Şi nici comportarea sa demnă şi curajoasă din timpul detenţiei în temniţele comuniste, unde nu şi-a trădat idealurile liberale pe care le-a aparat apoi cu consecvenţă şi în cadrul exilului românesc anticomunist. Dumnezeu să îl odihnească în pace!", a declarat Emil Constantinescu. Seniorul liberal Radu Câmpeanu a murit miercuri la vârsta de 94 de ani.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA

citysmart.ro
detectivi


DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE