Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Emiratele Arabe Unite afirma ca doresc 'o schimbare de atitudine, nu de regim' in Qatar

Postat la: 17.07.2017 - 17:54 | Scris de: Ziua News

0

Ministrul afacerilor externe din Emiratele Arabe Unite (EAU), Anwar Gargash, a cerut Qatarului luni, la Londra, să revină la masa negocierilor, subliniind că ţara sa şi aliaţii săi nu doresc o 'schimbare de regim' la Doha, ci de 'atitudine', relatează AFP, potrivit Agerpres.


'Am transmis un mesaj Qatarului în care am spus că noi nu dorim o escaladare (a situaţiei), nu dorim o schimbare de regim, noi dorim o schimbare de atitudine, nu (o schimbare) a politicii voastre independente, ci (o schimbare) a politicii voastre în sprijinul extremismului şi a terorismului', a declarat Gargash într-un discurs la centrul de reflecţie Chatham House. 

'Trebuie să facem acest lucru şi, odată ce acest lucru va fi realizat, noi vom putea lucra împreună', a adăugat el. 

Subliniind că organizaţia Consiliul de Cooperare al Golfului (Arabia Saudită, Qatar, Oman, Bahrein, EAU, Kuweit), creat în 1981, se află 'în criză', el a afirmat că nu urmăreşte o excludere a Qatarului din acest for. 

'Ceea ce ne dorim cu adevărat este fie să ajungem la un acord şi atitudinea Qatarului să se schimbe, fie Qatarul să-şi facă treaba şi să putem avansa spre o nouă relaţie', a adăugat el. 'Nu putem avea un membru care ne slăbeşte şi sprijină terorismul', a subliniat el. 

Întrebat despre acuzaţiile privind rolul Arabiei Saudite în finanţarea extremismului, el a admis că 'există o problemă cu finanţarea privată în Golf'. 

'Diferenţa este că guvernul saudit îşi dă seama că are o problemă şi a încercat să o rezolve în ultimii ani', a adăugat el. 'Întrebarea ar putea fi: face asta destul de repede sau nu? Însă, în mod clar, guvernul saudit acţionează asupra acestei probleme', a adăugat Anwar Gargash.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE