Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Epidemie de salmoneloza in zeci de scoli din Belgia

Postat la: 28.05.2018 - 23:55 | Scris de: Ziua News

0

Peste 200 de copii şcolarizaţi în nord-vestul Belgiei s-au îmbolnăvit, probabil infectaţi cu salmonela. după ce au mâncat la cantină în zeci de unităţi care se aprovizionau de la acelaşi furnizor, au anunţat luni autorităţile sanitare din Flandra, relatează AFP.


Este vorba despre copii cu vârste între 4 şi 12 ani, care urmau şcoli maternale şi primare din împrejurimile Courtrai şi Audenarde, şi "câteva cazuri" au necesitat spitalizarea, a declarat pentru AFP Joris Moonens, purtător de cuvânt al Agenţiei pentru îngrijiri şi sănătate din regiunea flamandă (Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid).

În total, au fost înregistraţi 225 de copii bolnavi proveniţi din 38 de şcoli, a adăugat el. "Printre ei, există 129 pentru care salmoneloza este confirmată în proporţie de 100%", a adăugat Joris Moonens.

Intoxicaţia alimentară, de origine încă necunoscută, care provoacă vomă şi febră, datează de săptămâna trecută.

Un prim bilanţ comunicat la 24 mai vorbea despre 90 de copii bolnavi, cu 31 de cazuri de salmoneloză confirmate, potrivit site-ului agenţiei flamande.

Toate şcolile în cauză se aprovizionează de la acelaşi furnizor, aflat la Harelbeke, în apropiere de Courtrai. Compania a fost închisă ca măsură de precauţie în aşteptarea analizelor pentru a identifica originea contaminării.

Salmonela este o bacterie prezentă în intestinul animalelor care poate contamina alimentaţia umană. Alimentele crude, precum carnea şi ouăle, sunt cele mai frecvent contaminate, notează AFP.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE