Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Erdogan anticipeaza rezultatul referdumului din Turcia

Postat la: 21.03.2017 - 15:14 | Scris de: Ziua News

0

Preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a făcut apel marţi la concetăţenii săi să voteze în favoarea întăririi prerogativelor sale la referendumul din 16 aprilie, ca ripostă la o Europă ''antiturcă şi antiislamică'', relatează AFP, conform agerpres.

''Vă cer să daţi un răspuns, pentru ca cei care ne privesc la televizor, din străinătate, concetăţenii noştri, întreaga Europă şi întreaga lume să poată să ne audă'', a declarat Erdogan într-un discurs rostit la Ankara.

Berlinul s-a săturat de Erdogan: 'AJUNGE! El şi guvernul său nu sunt bineveniţi în Germania'

Erdogan a enumerat avantajele pe care le-ar avea, în opinia sa, introducerea unui sistem prezidenţial, adresându-se unei mulţimi care a răspuns cu un ''da'' răsunător când el a întrebat-o dacă este pentru ''o singură naţiune, un singur drapel, o singură patrie şi un singur stat''.

Pentru a-i mobiliza pe alegători odată cu apropierea referendumului, al cărui rezultat se anunţă unul strâns, Erdogan a invocat de mai multe ori în ultimele săptămâni criza diplomatică declanşată de refuzul mai multor ţări europene, îndeosebi Germania şi Olanda, de a-i autoriza pe miniştrii săi să organizeze mitinguri electorale cu diaspora turcă în vederea acestui scrutin. Marţi, Erdogan a revenit la atac, afirmând că ''măştile ţărilor europene au căzut şi că acum se vede adevărata lor faţă''.

''Această Europă, cum a fost cazul înainte de cel de-al doilea război mondial, este rasistă, fascistă şi crudă. o Europă antiislamică şi antiturcă'', a declarat el.

Erdogan tună şi fulgeră: Ne vom reevalua relaţiile cu Europa 'fascistă şi crudă'

Erdogan şi mai mulţi responsabili turci au comparat de mai multe ori în ultimele săptămâni cu metodele ''naziste'' sau ''fasciste'' interdicţia de întrunire a partizanilor săi.

Duminică, Erdogan a vizat-o personal pe Angela Merkel, cancelarul Germaniei, acuzând-o că a recurs la ''practici naziste''. Guvernul german a calificat drept ''inacceptabile'' aceste acuzaţii.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA

citysmart.ro
detectivi


DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE