Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Eugen Teodorovici da carțile pe fața: Ce se intampla cu salariile din cauza ca Legea Bugetului nu a fost finalizata

Postat la: 12.01.2019 - 13:40 | Scris de: Ziua News

0

Ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, a afirmat, sâmbătă dimineața, într-o emisiune, că, la ministerul de resort, a fost finalizat proiectul bugetului de stat.

„Când vine Parlamentul, din vacanță, va găsi proiectul de buget realizat, propus, am făcut calculat, estimări. Știți că suntem o Coaliție la guvernare, este normal ca acest proiect să se discute. Noi, Finanțele, am terminat partea de buget. Urmează această discuție la nivelul Coaliției. Atunci când toate lucrurile sunt convenite, se afișează public. Nu este niciun fel de problemă în a finanța ceea ce înseamnă zi de zi - ministere, agenție, salarii, investiții. Am avut discuții cu ministerele - știu cum au de procedat”, a spus, Eugen Teodorovici, sâmbătă dimineața, într-o emisiune la Antena 3.

Citește și: S-a aflat! Cine e, de fapt, românul care a realizat din ‘umbră’ discursul lui Donald Tusk

Bugetul este construit cu un PIB de 1.022,5 miliarde de lei (221,5 milioane de euro), o creștere economică de 5,5% și un deficit bugetar de 2,5%, potrivit ministrului Finanțelor.

De asemenea, bugetul este construit pe o inflație de 2,8%, în condițiile în care în noiembrie a fost de 3,43%, un curs de schimb leu/euro de 4,62 lei, în condițiile în care, în prezent, este de peste 4,67 lei, și o creștere a numărului mediu de angajați de 3,8% (5,3 milioane de lei).

Citește și: Juncker salută o decizie controversată a Guvernului României

Parlamentul își reia activitatea de la 1 februarie, fiind în vacanță de la finele anului trecut.

„Toate cheltuielile prevăzute pentru întregul an, de la salarii și pensii și bani pentru investiții sunt asigurați nu înseamnă că luna ianuarie nu va fi prinsă în anul 2019 (în bugetul pentru 2019 - n.red.)”, a mai spus Teodorovici.

Citește și: Creștere semnificativă a salariilor!

În plus, ministrul Finanțelor a ținut să aibă un ultim mesaj.

„Va fi bine: bugetul va fi făcut așa cum ne dorim cu toții, cu acest deficit pe care toți îl dorim să scadă, dacă se poate, și cât mai mult. O să aveți reacții, sunt convins, din partea unora care doar cu asta se ocupă: că sunt ascunse, măsluite cifrele, că sunt făcute și așa mai departe. Ori luați datele oficiale dintr-o zonă guvernamentală confirmată, din zona Uniunii Europene, dacă nu, mergeți, mai departe, de declarații și discuții de a pune totul în derizoriu. Cum doriți”, a încheiat Teodorovici.

Citește și: S-a aflat! Cine e, de fapt, românul care a realizat din ‘umbră’ discursul lui Donald Tusk .

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE