Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Europarlamentarul Emilian Pavel invita la implicare in lupta contra stirilor false

Postat la: 15.11.2017 - 15:14 | Scris de: Ziua News

0

Deputatul european Emilian Pavel a avut în această săptămână, la Strasbourg, o întâlnire cu Mariya Gabriel, comisarul european responsabil pentru economia şi societatea digitală. Cu această ocazie, a discutat și despre noua inițiativă a Comisiei Europene care își propune să implice cât mai mulți cetățeni, dar și experți, în acestă lupta contra știrilor false (fake news).

Citeşte şi: Guvernul a făcut ANUNŢUL: rectificarea bugetară va fi POZITIVĂ. Date de ULTIM MOMENT de la ministerul de Finanţe

Astfel, în perioada 13 Noiembrie 2017 – 23 Februarie 2018, Comisia Europeană organizează o consultare publică referitoare la știrile false și dezinformarea în mediul online. Obiectivul este acela de a cunoaște și înțelege mai bine acest fenomen și de a identifica posibile căi de acțiune la nivel european.

Răspunsurile la chestionarele propuse de către Comisia Europeană, unul pentru cetățeni (https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/777755cd-e10c-4aea-961e-5696f4b52853?draftid=d67ca56e-577e-4757-a065-93efa755c73d&surveylanguage=RO) și unul pentru persoane juridice și jurnaliști (https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/b79f7361-1c81-4a6e-ab83-fce762a0058c?draftid=cbf12565-25a1-46ad-bb1e-4a1276248c9f&surveylanguage=RO) vor ajuta la evalurea eficienței acțiunilor desfășurate până în prezent, dar și la cristalizarea unor noi linii de acțiune. Aceste chestionarea sunt disponibile și în limba română.

Nu în ultimul rând, Comisia invită experții în domeniu să își exprime interesul de a deveni membri ai Grupului de experți la nivel înalt privind știrile false. Grupul va ajuta Comisia Europeană să delimiteze problema, să definească rolurile și responsabilitățile părților implicate, să înțeleagă dimensiunea internațională a fenomenului, să ia act de pozițiile actorilor relevanți și să formuleze recomandări. Doritorii își pot exprima interesul până la mijlocul lunii Decembrie. Se preconizează că Grupul de experți la nivel înalt își va începe activitatea în Ianuarie 2018 și va funcționa timp de câteva luni.

Europarlamentarul PSD îi încurajează pe toți cei interesați să se implice în această acțiune de consultare publică organizată de Comisia Europeană, și care reprezintă un bun exemplu de colaborare între UE și cetățenii săi, potrivit unui comunicat remis ŞTIRIPESURSE.RO.

Citeşte şi: Mihai Tudose, mesaj DUR pentru contestatari: 'Creşterea economică, veste proastă pentru cei care ne doreau SFÂRŞITUL ÎN CHINURI...' .

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE