Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Extremistii periculosi vor fi IZOLATI in penitenciarele din Marea Britanie

Postat la: 21.04.2017 - 15:15 | Scris de: Ziua News

0

Extremiştii periculoşi urmează să fie separaţi de ceilalţi deţinuţi din penitenciarele din Marea Britanie, o măsură care face parte dintr-o strategie mai amplă a guvernului de la Londra de a combate extremismul în închisori, a anunţat vineri Ministerul Justiţiei britanic, transmite Xinhua, potrivit agerpres.

În cadrul acestei strategii, vor fi create trei centre de separare. Primul astfel de centru va fi creat la penitenciarul Frankland din nord-estul Angliei, în câteva săptămâni.

ATAC armat în sediul FSB. Două persoane au murit, iar alta este rănită - VIDEO

Conform noilor reguli, anunţate de Sam Gyimah, subsecretar de stat în Ministerul Justiţiei britanic, în noile centre de separare se vor afla cei mai periculoşi infractori, pentru a se evita astfel influenţarea altor deţinuţi.

Potrivit unui amendament la regulile de funcţionare a închisorilor de pe teritoriul britanic, prezentat vineri parlamentului de la Londra, autorităţile vor putea plasa deţinuţi în noile centre dacă aceştia sunt implicaţi în activităţi de planificare a actelor teroriste sau dacă se consideră că ei reprezintă un risc pentru securitatea naţională.

''Aceia care răspândesc opinii care i-ar putea încuraja sau influenţa pe alţii să comită infracţiuni teroriste sau cei ale căror opinii sunt folosite într-o manieră care subminează ordinea şi securitatea în închisori pot fi de asemenea plasaţi în unul din cele trei centre'', a explicat un purtător de cuvânt al Ministerului Justiţiei britanic.

Cine este 'Belgianul', atacatorul de pe Champs-Elysées. Primele IMAGINI cu schimbul de focuri

''Aceste centre sunt o parte esenţială a strategiei noastre mai ample de a ajuta la combaterea extremismului în închisori şi a garanta siguranţa şi securitatea atât a închisorilor, cât şi a publicului larg'', a spus Sam Gyimah.

Deţinuţii din cele trei centre vor fi analizaţi de experţi la fiecare trei luni şi vor reveni în rândul celorlalţi deţinuţi numai dacă se consideră că riscul reprezentat de ei s-a redus.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA

citysmart.ro
detectivi


DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE