Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Facilitate pentru romanii din diaspora in procedura de achitare a taxelor si impozitelor

Postat la: 01.12.2016 - 22:15 | Scris de: Ziua News

0

Românii din străinătate pot plăti online, de la 1 decembrie, taxele şi impozitele, inclusiv cu un card emis de o bancă din afara României, prin platforma ghiseul.ro, a anunţat, joi seara, la Alba Iulia, în cadrul unei conferinţe RePatriot, ministrul Comunicaţiilor şi pentru Societatea Informaţională, Delia Popescu.

"Vă prezint un mic pas pe care Guvernul României îl face în digitalizarea României şi în relaţia cu românii de pretutindeni, o soluţie de plată a taxelor şi impozitelor şi modul în care putem interacţiona cu statul în mediul online, fără a fi nevoie a ne deplasa la ghişeu. Soluţia se cheamă ghiseul.ro., la care, începând de astăzi (1 decembrie - n.r.), avem o facilitate nouă pentru românii din diasporă. Facilitatea înseamnă că putem să creăm un mediu online, deci nu ne mai deplasăm de acasă, ne putem crea user-ul şi parola, cu care avem acces la facilităţile tehnice expuse de către platforma ghiseul.ro. Putem să facem acest lucru pe baza cardului bancar emis atât pe teritoriul României, cât şi pe teritoriul din afara României, deci cu un card bancar emis de o bancă din afara României. Lucrurile astea vor facilita, să zicem, relaţionarea românilor de pretutindeni cu administraţia publică în zona de taxe şi impozite", a declarat ministrul Comunicaţiilor şi pentru Societatea Informaţională.

Delia Popescu a amintit şi de o altă soluţie informatică prin care se facilitează relaţionarea românilor de pretutindeni cu statul şi anume o platformă prin care românii pot să solicite obţinerea unor autorizaţii şi avize tot online, acestea fiind emise în acelaşi mod. Popescu a făcut referire şi la faptul că Ministerul de externe a finalizat un ghid pentru românii care doresc să se întoarcă în ţară. Ministrul a subliniat că Guvernul realizează importanţa majoră pe care o are diaspora pentru România, conform Agerpres. "Digitalizarea, cred cu convingere că poate reprezenta o soluţie de repatriere. De ce zic asta: pentru că vom putea munci din România pentru firme din afara României, nu vom mai fi nevoiţi să ne părăsim ţara pentru a avea job-uri mai bine plătite. Practic, birourile open space vor deveni birouri fără limite şi fără graniţe statale, aş putea să zic, ceea ce ar fi un lucru minunat', a mai spus ministrul Delia Popescu.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA

citysmart.ro
detectivi


DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE