Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Firea: Grindeanu știe ca nu mai poate fi premier fara susținere politica

Postat la: 19.06.2017 - 23:25 | Scris de: Ziua News

0

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a afirmat luni seară că Sorin Grindeanu știe că nu mai poate fi premier dacă nu are susținere politică.

fd93441b-2ecf-49bb-8e42-360378c92092

"Domnul Grindeanu știe că nu mai poate să fie prim-ministrul acestui cabinet sau al unui alt cabinet fără susținere politică. Chiar dacă dumnealui nu știe, îi spune domnul Ponta. (...) Dumnealui știe că nu mai poate fi prim-ministru, dar dorește împreună cu domnul Ponta să creeze acea masă critică prin care să plece împreună la formațiunea politică pe care au creat-o și domnul Daniel Constantin este deja în această formațiune politică. (...) Dar nu vor să meargă cu mâna goală, vor să meargă acolo cu o parte din PSD. Vor fi foarte dezamăgiți, vor pleca ei și poate doi-trei Jieni, nu întreg PSD sau jumătate. (...) Aceasta e operațiunea 'oameni pentru noul partid'", a declarat Firea la Antena 3.

Ea a spus că, în locul lui Grindeanu, își dădea demisia. "Dacă eram Sorin Grindeanu, aș fi fost om de onoare (...), plecam, îmi dădeam demisia. Fac un apel în aceasta seară (...) la domnul Sorin Grindeanu să se gândească la români, să se gândească inclusiv la cei care sunt acum doar de partea dumnealui, și nu sunt de partea, nu știu, a colegilor din Comitetul Executiv, pentru ei să facă gestul de onoare și să își dea demisia. (...) Am totală încredere (în moțiunea de cenzură — n.r.), dar este ultima șansă în care să poată să iasă cât de cât cu bruma de onoare care i-a mai rămas domnul Grindeanu", a fost de părere edilul Capitalei.

Firea a spus că, în ceea ce privește moțiunea, se bazează pe solidaritatea colegilor săi din PSD și pe a celor din ALDE.

"Mă bazez în special pe aceste voturi ale acestor oameni care sunt responsabili, care își dau seama în ce situație ne aflăm. (...) Nu are de ce să plătească, așa cum cere Grindeanu, președintele Dragnea pentru brusca schimbare de atitudine a domnului Grindeanu, câtă vreme a fost mânat de bune intenții, a crezut într-un tânăr politician care, cu încrederea noastră, va merge la Palatul Victoria să aplice programul de guvernare", a afirmat Firea.

Ea a menționat că, după manifestațiile care au avut loc în urma aprobării OUG 13, s-a decis organizarea unei întâlniri la nivel de conducere a PSD împreună cu partenerii de la ALDE.

"Se discuta deja decizia politică de retragere a acestei ordonanțe, decizie politică ce urma să fie pusă în operă la guvernare de primul-ministru. Aveam întâlnire la ora 12,00, ne-am întâlnit cu toții în jurul orei 11,00 și domnul prim-ministru, care confirmase secretarului general și președintelui de partid că vine (...), nu a mai apărut. În primul rând ne-am îngrijorat în legătură cu starea de sănătate (...), telefoane peste telefoane, nimic (...) șase-șapte ore, cam așa a dispărut. (...) Domnului președinte Tăriceanu i-a venit ideea să îl roage pe aghiotantul domniei sale din partea SPP să-l sune pe SPP-istul domnului prim-ministru, pe unul dintre SPP-iștii domnului prim-ministru, lucru care s-a și întâmplat și domnul respectiv a afirmat că este sănătos domnul prim-ministru, dar nu poate să-i spună unde se află", a declarat edilul general.

Firea a adăugat că spre seară, târziu, Grindeanu a apărut schimbat ca atitudine față de cei care i-au dat încredere pentru a fi prim-ministru și din acel moment "lucrurile s-au înrăutățit".

AGERPRES/(AS — autor: Iulia Carciog, editor: Antonia Niță, editor online: Daniela Juncu)

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE