Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Gabriela Firea a demascat firmele care 'capușau Primaria': 'Directorul de la UTI avea fratele la Administratia Strazilor'

Postat la: 23.10.2017 - 19:55 | Scris de: Ziua News

0

Primarul General al Bucureștiului Gabriela Firea a afirmat, la Adevărul Live, că au existat câteva firme private care căpuşau bugetul Capitalei. Firea a dat ca exemplu firma UTI, condusă de Tiberiu Urdăreanu. "Directorul firmei UTI avea fratele la Adminsitraţia Străzilor", a spus Firea, care susţine că cele 22 de firme publice vor stopa contractele păguboase.

"Contractele de până acum erau total netransparente, era o mână de firme căpuşe care câştigau toate conctractele. În jurul Primăriei s-a dezvoltat un sistem ocut din punct de vedere al corectitudinii business-ului administratitiv. Doar câteva firme au avut acces la banii bucureştenilor. De exemplu, firma UTI apare peste tot, la toate licitaţiile. Alţi oameni de afaceri, oneşti, nu puteau să pătrundă, pentru că nu aveau oameni pe care i-au cumpărat pur şi simplu, sau oameni pe care i-au trimis de la firma lor privată în administraţia publică. Cum să fie corect când directorul de la UTI avea fratele la Administraţia Străzilor?

Citește și: OFICIAL - Sorin Grindeanu, propus de Mihai Tudose în funcția de președinte ANCOM

Am găsit o monstruozitate la Primărie. Foarte multe contracte păguboase. Din cele 22 de companii, pentru 15 se poate delega un serviciu, deci pot realiza lucrări singure sau împreună cu alte firme. Restul de comapnii vin ca oricare alta la licitaţiile organizate de Primăria Capitalei. Sperăm să apară legea parteneriatului public privat, care va constitui baza dezvoltării Capitalei.

Vrem să înlocuim 5-6 firme căpuşă pe care le-am găsit la Primărie cu un circuit deschis. Banii vor fi oferiţi doar după ce lucrarea se va prelua. Spre exemplu, am moştenit o licitaţie pentru parcarea de la Edgar Quinet. După 7 ani de zile am primit act de la CNSC ( Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor) că trebuie să anulăm acea licitaţie. Acesta este rezultatul unei adminsitraţii prin regii. La Sala Polivalentă, după 5 ani , trebuie să o luăm de la capăt.

Citește și: Liviu Dragnea anunță o implicare MASIVĂ în fotbal: Vreau să SCHIMBĂM!

Legislaţia actuală permite oricărui SRL să conteste o lictaţie, fără să aibă nici cea mai mică taxă de plătit. În Europa, plăteşti un procent din valoarea contractelor dacă vrei să conteşti o lictaţie. La noi vin tot felul de firmuliţe care contestă doar de dragul de a contesta. Suntem acum suspendaţi de CNSC. Spre exemplu, banii pentru autobuze sunt în cont, dar suntem legaţi de mâini şi de picioare pentru că s-a contestat licitaţia.", a declarat Gabriela Firea la Adevărul Live.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE