Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Guvernul Dancila, OUG pentru INTERZICEREA Uber si Taxify in Romania. Prevederile legii

Postat la: 21.05.2018 - 16:55 | Scris de: Ziua News

0

Aplicaţiile Clever Taxi, Star Taxi şi servicii Uber şi Taxify ar putea fi interzise în România, printr-o Ordonanţă de Urgenţă care ar urma să fie votată de Guvernul Dăncilă la următoarea şedinţă.

Proiectul ordonanţei publicat de Ministerul Dezvoltării susţine că “din cauza acestor aplicații taxi, concurența pe această piață este denaturată”.

În ultimii ani, piața serviciilor destinate populației, este într-o permanentă schimbare ca urmare a dezvoltării tehnicii și tehnologiilor moderne, fiind în creștere utilizarea programelor de software, a aplicațiilor web sau a aplicațiilor mobile, în scopul satisfacerii nevoilor zilnice, este necesar ca și piața serviciilor de taxi să fie adaptată noilor cerințe.

Însă, prevederile actuale privind activitatea de dispecerat taxi permit prestarea în fapt, a acestei activități fără autorizațiile prevăzute de lege, fiind dezvoltate aplicațiile taxi, care funcționează întocmai ca niște dispecerate taxi.

Datorită acestor aplicații taxi, concurența pe această piață este denaturată prin comercializarea acestor aplicații taxi, fără acordul transportatorilor autorizați de taxi și/sau a dispeceratelor de taxi.

Cu alte cuvinte aplicaţiile care nu au în spate un dispecerat de taxi, aşa cum au doar aplicaţiile firmelor de taximetrie, vor fi scoase în afara legii, scrie startup cafee.ro, citat de hotnews.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE