Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Hamas a intins capcane online pentru a pirata telefoanele soldatilor israelieni

Postat la: 11.01.2017 - 22:15 | Scris de: Ziua News

0

Gruparea militantă palestiniană Hamas a întins capcane online vizând zeci de soldaţi israelieni atraşi de fotografii cu femei tinere şi folosind argoul limbii ebraice, pentru a obţine controlul asupra microfoanelor şi camerelor de luat vederi telefoanelor acestora, a anunţat armata israeliană miercuri, relatează Reuters.

Potrivit unui ofiţer israelian, care i-a informat pe reporteri cu privire la presupusa înşelătorie, gruparea islamistă care conduce Fâşia Gaza nu a descoperit niciun secret militar major în operaţiunea de culegere de informaţii. Purtătorii de cuvânt ai Hamas nu au răspuns imediat la cererile agenţiei Reuters de a comenta.

Servindu-se în principal de Facebook, Hamas a folosit identităţi false online şi fotografii cu tinere, găsite se pare pe internet, pentru a-i atrage pe soldaţi şi a le pirata telefoanele, a declarat ofiţerul. "O secundă, să-ţi trimit o fotografie, dragul meu", a scris o "femeie".

"OK. Ha-ha", a răspuns soldatul, în faţa fotografiei apărute a unei blonde în costum de baie.

"Femeia" a sugerat apoi ca ambii să descarce "o aplicaţie simplă care ne permite să avem un videochat", potrivit ofiţerului, care a dat un exemplu. Cei mai mulţi dintre soldaţi erau de rang inferior şi Hamas era în primul rând interesată să obţină informaţii despre manevrele armatei israeliene, forţele şi armamentul din zona Gaza.

Armata a descoperit hackingul când soldaţii au început să raporteze activităţi online suspecte pe reţelele sociale, ieşind la lumină zeci de identităţi false folosite de grupare pentru a păcăli soldaţi israelieni, a mai precizat ofiţerul, conform Agerpres.

În 2001, un israelian în vârstă de 16 ani a fost ademenit în Cisiordania ocupată, unde a fost împuşcat mortal de palestinieni înarmaţi, după ce a intrat într-o relaţie online cu o femeie palestiniană care a pozat drept turistă americană.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA

citysmart.ro
detectivi


DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE