Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Hunedoara: Muzica lui Enescu, prezentata la Castelul Corvinilor de Orchestra simfonica de tineret din Haga (FOTO)

Postat la: 18.07.2017 - 10:25 | Scris de: Ziua News

0

Acordurile Rapsodiei Române de George Enescu au răsunat luni seara la Castelul Corvinilor din Hunedoara, în interpretarea membrilor Orchestrei simfonice de tineret din Haga, care a deschis seria manifestărilor culturale organizate în curtea exterioară a monumentului istoric, cu prilejul Festivalului internațional de operă în aer liber "Hunedoara Lirică".

f2436cfa-fed7-48b8-bb73-f4320e125b65

Sub bagheta dirijorului Marcel Geraeds, tinerii muzicieni au susținut un program în al cărui repertoriu au mai fost incluse lucrări de Weber, Dvorak, Strauss, Saint-Saens.

Alături de ei s-au aflat membrii trupei Band Klezmer Di Gojim care au prezentat, într-un stil original, mai multe prelucrări din folclorul unor țări europene.

Concertul s-a desfășurat în prezența a peste 300 de spectatori, localnici și turiști care au venit la castel pentru acest eveniment, accesul publicului fiind gratuit.

Orchestra simfonică de tineret din Haga este apreciată ca fiind cea mai veche din lume, dedicată tinerilor muzicieni, fiind înființată în anul 1923. Orchestra a început un turneu, în luna iulie, prin mai multe orașe din Transilvania.

Festivalul internațional de operă și muzică clasică "Hunedoara Lirică" va continua marți seara la Castelul Corvinilor cu opera rock "Zrinyi 1566", în regia lui Moravetz Levent, iar miercuri seara, la Palatul Magna Curia din Deva, cu opera "Rigoletto" de G. Verdi, dirijor: Juan Cantarell (Spania).

Artiștii vor reveni joi seara la Castelul Corvinilor cu opera "Tosca", de G. Puccini, sub bagheta lui Juan Cantarell, festivalul urmând să se încheie vineri cu opera "Cosi fan tutte", de Mozart, pe scena Teatrului de Artă Deva, în regia lui Mihai Panaitescu, capelmaistru fiind Theodore Coresi.

Spectacolele de la Castelul Corvinilor și Palatul Magna Curia încep la ora 21,30, iar cel de la teatrul din Deva, la ora 20,00.

Pe scenă vor urca nume sonore ale genului: Julia Novikova (Rusia), Anooshah Golesorkhi (SUA), Felipe Rojas Velozo (Chile), Catarina Lal (România), Sanja Anastasia (Serbia), Theodore Coresi (Austria), Hector Lopez (Mexic), Lucia Kim (Coreea), Andrij Shkurkhan (Ucraina), Stella Kavvadia (Grecia), Octavian Vlaicu și Orest Pîslariu Ranghilof (România), Marco Ascani (Italia), Shuang Fang (China), Andreea Teodora Gavriluți (România), Ayako Ono (Japonia), Corul Festivalului "Hunedoara Lirică" (dirijor Laszloffy Zsolt), Corul "Lira" al Liceului de Arte "Sigismund Toduță" Deva (dirijor Călin Sân).

Festivalul "Hunedoara Lirică" 2017 este organizat de Consiliul Județean Hunedoara, în parteneriat cu Teatrul de Artă Deva și primăriile din municipiile Hunedoara, Deva și Petroșani.

AGERPRES/(AS — autor: Sorin Blada, editor: Oana Popescu, editor online: Gabriela Badea)

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE