Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Igor Dodon anunța ca a strans voturile necesare blocarii demersului PLD de introducere a termenului limba romana in Constitutie

Postat la: 14.11.2017 - 21:14 | Scris de: Ziua News

0

Preşedintele Republicii Moldova Igor Dodon a anunţat într-un interviu că a găsit voturile necesare în Parlament pentru a bloca iniţiativa de modificare a Constituţiei în ceea ce priveşte limba oficială a statului, anunţă Deschide.md. Conform lui Dodon, în afara de cei 24 de deputaţi socialişti, vor vota împotrivă încă 11 parlamentari cu care PSRM deja „a purtat discuţii”. Declaraţia a fost făcută în cadrul unui interviu pentru cotidianul Nezavisimaia Gazeta.

„În Parlament se discută propunerea cu privire la modificarea Constituţiei în favoarea limbii române. Acest lucru nu va trece… Pentru ca aceste modificări să fie blocate este nevoie de 35 de deputaţi, iar noi avem 24. Cu 11 noi deja am purtat discuţii şi ei nu vor vota pentru iniţiativa română”, a menţionat el.

Potrivit şefului statului moldovean, unioniştii „lucrează în Moldova foarte activ” şi el nu intenţionează să se relaxeze. „E nevoie de o programă de stat cu privire la combaterea evenimentelor antistatale. Şi noi o vom pregăti odată ce vom prelua puterea”, a declarat Dodon.

Curtea Constituţională din Republica Moldova a decis în 31 octombrie că termenul de „limba română” poate fi utilizat în Constituţie pentru a înlocui formularea "limbă moldovenească cu grafie latină” utilizată în prezent pentru a defini limba oficială din R. Moldova, iniţiativa aparţinând parlamentarilor liberal-democraţi, care au elaborat un proiect de lege cu privire la modificarea art. 13 din Constituţie, conform news.ro.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE