Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Igor Dodon vrea sa izoleze Republica Moldova: 'Nu vrem in NATO'

Postat la: 30.11.2016 - 20:55 | Scris de: Ziua News

0

Igor Dodon a câştigat scrutinul prezidenţial din Republica Moldova în faţa Maiei Sandu, iar cei care se temeau de ce vrea să facă liderul pro rus nu s-au speriat degeaba. Ultimul mesaj al lui Dodon e edificator faţă de viitoarea politică a Basarabiei.

Citește și: ULTIMUL HAL Au făcut SEX în curtea spitalului din Satu Mare / FOTO

Dodon a afirmat că va face tot ce îi stă în puteri pentru a păstra neutralitatea Republicii Moldova și pentru a nu permite prezența armatelor străine pe teritoriul acestei țări. Dodon a spus că această poziție e în acord cu dorința majorității absolute a moldovenilor, care nu vor armate străine, oricare ar fi ele, pe teritoriul Moldovei, și că în calitatea sa de șef al statului va face tot ce îi stă în puteri pentru a păstra neutralitatea țării sale. Dodon a reacționat astfel la semnarea la Bruxelles a acordului pentru deschiderea unui birou de legătură al Alianței Nord-Atlantice la Chişinău.

Citește și: ADEVĂRUL despre fructele pe care le cumpărăm din magazine: Sunt IRADIATE și vechi

"Eu am spus și în campania electorală și mai devreme că există amenințări serioase în adresa neutralității Republicii Moldova. Exista riscul ca Occidentul sa puna condiții ca procesul de integrare europeană să fie însoțit de cel de aderare la NATO. Acum, cînd a fost ales un președinte socialist și statalist, guvernanții și occidentalii se grăbesc să realizeze unele proiecte de apropiere de NATO, deoarece ei înțeleg că din moment ce voi intra oficial în funcție, mă voi opune acestor tentative.

Citeşte şi: Vladimir Putin îi face concesii lui Igor Dodon: Ce înțelegere a făcut Rusia cu Moldova

Poziția mea e fermă și este în acord cu dorința majorității absolute a cetățenilor Republicii Moldova – noi nu vrem armate străine pe teritoriul țării noastre (oricare ar fi ele), nu dorim să fim parte a blocurilor militare, nu dorim să fim membri ai NATO. Din funcția de președinte voi face tot ce stă în puterile mele pentru a păstra neutralitatea Republicii Moldova. Și o voi păstra.", a scris Dodon pe facebook.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA

citysmart.ro
detectivi


DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE