Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Imagini de la eveniment: Centrul 39 Scafandri sarbatoreste astazi 50 de ani de la infiintare (galerie foto)

Postat la: 15.11.2017 - 11:10 | Scris de: Ziua News

0

Centrul 39 Scafandri, autoritate națională în domeniul reglementării activităților subacvatice din România, sărbătorește astăzi, 15 noiembrie, 50 de ani de la înființare.

Semicentenarul va fi marcat printr-o ceremonie militară și religioasă, care va avea loc în Portul Militar Constanța.

Începând cu anul 2016, prin avizul favorabil al Serviciului Istoric al Armatei, Șeful Statului Major General a aprobat preluarea de către Centrul 39 Scafandri a tradițiilor militare ale Grupului 279 Scafandri, înființat la data de 15 noiembrie 1967, în garnizoana Mangalia. Astfel, Ziua Scafandrului Român este sărbătorită la jumătatea lunii noiembrie, în semn de respect față de pionierii scafandreriei românești.

"Astăzi sărbătorim 50 de ani de la înfiinţarea acestei instituţii care aparţine Forţelor Navale. Ne bucurăm foarte mult că o mare parte dintre foştii colaboratori au venit astăzi să fie alături de noi. Suntem în formaţie completă, cu tot personalul şi aşteptăm să începem această ceremonie reprezentativă pentru Forţele Navale şi pentru Centrul de Scafandri.", a spus comandantul Centrului de Scafandri, Dumitrescu Bogdan.

 
DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE