Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Imagini de la eveniment: Proiectul Dobrogea in contextul Primului Razboi Mondial“ s-a incheiat. Cei mai talentati elevi au fost premiati (galerie foto)

Postat la: 15.11.2017 - 00:10 | Scris de: Ziua News

0

Proiectul „Dobrogea în contextul Primului Război Mondial: valorificări cultural-educaționale“, realizat de Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța (MINAC), în parteneriat cu Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman“ Constanța, Asociația „Dobrogea - Istorie și civilizație“ și Inspectoratul Școlar Județean Constanța, cu fonduri nerambursabile acordate de Administrația Fondului Cultural Național, s-a încheiat chiar de Ziua Dobrogei. 

Punctul culminant al conferinței finale, care s-a desfășurat în aula „Adrian Rădulescu“ a MINAC, a constat în premierea talentaților elevi din municipiul și județul Constanța, care au participat la concursul „Eroi și fapte memorabile din localitatea mea în timpul Primului Război Mondial“, desfășurat pe trei secțiuni: Film, Prezentare PowerPoint (PPT) și Eseu.

Marele premiu al concursului, Premiul pentru originalitate, în valoare de 500 de lei, a fost obținut de elevii: Andreea Ionescu și Rareș Păscălin de la Școala Gimnazială „Adriana Rădulescu“ din Murfatlar, coordonați de prof. Lavinia Popescu, pentru filmul „Jurnaliști pe urmele eroilor...“.            
La secțiunea Film, Premiul I a fost obținut de Mara-Gabriela Belcin și Filip-Ioan Ceara (prof. Neguța Petcu) de la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân“ Constanța. Pe locul al II-lea s-a clasat Diana-Teodora Vrabie (prof. Elena Nistor) de la Liceul Teoretic „Ovidius“, iar Premiul al III-lea a fost obținut de Andreea Bătrânu și Adriana Andone ( prof. Mariana Ștefan) de la Liceul Teoretic „Lucian Blaga“. Mențiune a obținut Melissa Menamet (prof. Rodica Motocu) de la Colegiul Național de Arte „Regina Maria“.

La secțiunea PPT, cu Premiul I au fost distinși elevele Ana Deca și Alexia Tudorancia (prof. Lavinia Popescu) de la Școala gimnazială „Adrian V. Rădulescu“ din Murfatlar. Premiul al II-lea a ajuns la Bianca Tolanacs și Gabriela Topala (prof. Adrian Ilie) de la Școala Gimnazială „Constantin Brâncuși“ din Medgidia, Premiul al III-lea, la Adriana Raluca Iancu (prof. Cristina Gîlă) de la Colegiul Național Pedagogic „Constantin Brătescu“ Constanța, iar mențiunea a fost obținută de eleva Anastasia Lăcătuș (prof. Mihai SanduIbolya Negoiță) de la Colegiul Economic Mangalia.
La secțiunea Eseu, clasamentul a arătat astfel: Ioana Postolici (prof. Cristina Gîlă) - Premiul I, Dragoș-Gabriel Crăciun (prof. Eugenia Crăciun) - Premiul II, Florin Jipa (prof. Mihail Bucur) - Premiul III și Delia Andron (prof. Adrian Ilie) - mențiune.

 Premiile oferite au avut valori cuprinse între 100 și 400 de lei.
În cadrul proiectului, care a constat și în lansarea unui amplu volum colectiv și organizarea unei conferințe internaționale (pe 27 octombrie, la Biblioteca Județeană Constanța), marți, de Ziua Dobrogei, la etajul II al MINAC a fost deschisă și o expoziție foto-documentară, menită să prezinte, după cum a spus muzeograful MINAC dr. Lavinia Dumitrașcu, „frontul din spatele frontului“.

Totodată, ieri, pe 14 noiembrie, profesorii de istorie si elevii prezenți în aula „Adrian Rădulescu“ au participat la Simpozionul Județean „Unitate în diversitate pe pământ dobrogean“, aflat la ediția a III-a, organizat de Inspectoratul Școlar Județean Constanța, prin intermediul inspectorului școlar pentru istorie prof. Paula Iordan, cu ocazia Zilei Dobrogei. În cadrul simpozionului, profesorii participanți publică articole despre Dobrogea, care se vor regăsi într-o culegerea de studii dedicată acestui eveniment.

Sursă foto: ZIUA de Constanța

Citeşte şi:
 
Imagini de la eveniment. „Dobrogea în contextul Primului Război Mondial“ - simpozionul și volumul de care Constanța avea nevoie

La Biblioteca Județeană Constanța. Vineri începe Simpozionul Internațional „Dobrogea în contextul Primului Război Mondial“

Academicienii Dan Berindei și Alexandru Zub semnează în volumul „Dobrogea în contextul Primului Război Mondial“
DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE