Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Inaltul Comisar al ONU pentru refugiați saluta comunitațile care primesc imigranți

Postat la: 20.06.2017 - 12:54 | Scris de: Ziua News

0

Integrarea refugiaților este posibilă dacă se întâmplă la nivel de comunități, a declarat marți Înaltul Comisar al ONU pentru refugiați, Filippo Grandi, onorând nenumăratele persoane din întreaga lume care au venit în ajutorul imigranților, transmite DPA.

f0926af7-c8be-4d3a-b485-4f95dac0f91d

"Instabilitatea economică, transformările politice și violențele în apropierea noastră ne pot face să ne dorim să închidem ochii și ușile", a spus Grandi într-un mesaj de Ziua Mondială a Refugiaților.

Cetățenii ar trebui să urmeze exemplul comunităților care au avut o abordare incluzivă din care beneficiază refugiații și localnicii, a adăugat el.

Oamenii ar trebui să se întrebe ce pot face pentru a primi refugiați și "să contracareze discursurile care caută să excludă sau să marginalizeze refugiații și alte persoane dezrădăcinate", a mai declarat Grandi.

Numărul persoanelor care au fost nevoite să își părăsească locuințele din cauza războaielor, persecuțiilor, foametei sau dezastrelor naturale a atins un nou record în 2016, de 65,5 milioane.

AGERPRES/(AS — autor: Ionuț Mareș, editor: Gabriela Ionescu)

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE