Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Inedit. Google omagiaza printr-un Doodle special Floarea de colt. De ce isi deschide astfel celebrul motor de cautare pagina de start

Postat la: 05.03.2018 - 03:40 | Scris de: Ziua News

0

 
Floarea de colț (Edelweiss) este vedeta de azi a celebrului motor de căutare Google, fiind omagiată în data de 5 martie.
 
Este o binecunoscută floare montană, care preferă zonele stâncoase aflate între 1.800 și 3.000 de metri altitudine.

Este non-toxică și a fost folosită de-a lungul timpului în medicina naturistă, ca remediu pentru bolile abdominale și respiratorii.

Fiind găsită în zone restrânse a devenit un simbol al alpinismului, frumusețea și puritatea ei putând fi văzute în Alpi sau Carpați, devenind chiar un simbol național în țări precum Austria, Bulgaria, România, Slovenia și Elveția.

Confom tradiției, dăruirea unei flori-de-colț este o promisiune a devotamentului. Iar dacă visezi o floare de colț e numai de bine.
 
La români are mai multe denumiri, ca floarea reginei, albumeală, albumiţa, edelvais, flocoşele, steluţă, floarea-doamnei, siminic, tudeliţă, floarea Bucegilor, sau, pur şi simplu, Floarea, nume care concentrează importanţa sa printre toate celelalte flori.
 
 
DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE