Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Intalnire la nivel inalt intre Gabriela Firea si primarul din Viena: Ce proiecte s-au pus la cale

Postat la: 19.10.2016 - 18:14 | Scris de: Ziua News

0

Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, s-a intalnit la sediul municipalitatii vieneze cu omologul sau, dr. Michael Häupl, cu care a dezbatut tematici de dezvoltare urbana care vizeaza cele doua administratii. Gabriela Firea efectueaza in perioada 17-19 octombrie o vizita la Viena, la invitatia primarul orasului austriac.

In cadrul intalnirii, Primarul General, Gabriela Firea, a multumit omologului sau pentru prilejul de a discuta cu cei mai importanti specialisti ai administratiei vieneze pe marginea unor subiecte stringente pentru Bucuresti. "Asa cum am declarat public de foarte multe ori, consider ca administratia orasului Viena este cel mai bun model de conducere a unui oras din Europa. Imi doresc ca Primaria Municipiului Bucuresti sa preia bunele practici si modelul de management al Primariei Orasului Viena si ca bucurestenii sa beneficieze de o administratie eficienta, corecta si transparenta, asa cum este cea a orasului Viena", a declarat Primarul General.

La randul sau, Primarul Vienei, Michael Häupl, a declarat: "Bucurestiul este un oras viu, fermecator, care se dezvolta an de an. Cu ajutorul unei administratii eficiente condusa de un primar energic ca dumnevoastra, sunt convins ca succesul acestui oras este foarte aproape".

Gabriela Firea a reiterat faptul ca Primaria Municipiului Bucuresti va prelua bunele practici si modelul de management al Primariei Orasului Viena:"Am studiat foarte mult modul de organizare interna a Primariei dumneavoastra, organigrama este cea mai eficienta si profesionista modalitate de organizare a unei astfel de institutii. In acest moment aparatul de specialitate al Primarului General are in componenta peste o mie de posturi, institutiile si serviciile publice infiintate de CGMB insumeaza peste 5700 posturi, iar cele trei regii/institutii publice autonome (RADET, RATB si AMRSP) au in jur de 15.000 de angajati. In total, Municipalitatea Bucuresti are 21.000 de salariati. Cred ca aceasta vizita imi va da posibilitatea sa aflu, atat eu cat si colegii mei, informatii concrete care sa ne ajute in demersul nostru de profesionalizare a administratiei bucurestene.”, a mai declarat Gabriela Firea.

Cei doi edili au analizat modalitatea prin care salariatii Primariei Capitalei ar putea efectua stagii de perfectionare la Viena, inclusiv module de practica: ”Ne dorim ca aceasta vizita sa fie un prim pas care sa ne permita construirea, etapa cu etapa, a unor relatii de colaborare concrete si eficinte.” In cadrul intalnirii, s-au abordat totodata numeroase subiecte de interes pentru municipalitatea bucuresteana, care doreste sa preia modelul de bune practici pentru domenii prioritare precum transportul, turismul, gestionarea deseurilor, parcurile si spatiile verzi, transportul, construirea de locuinte sociale, si, nu in ultimul rand, proiectul Bucuresti- Port la Dunare.

Societate comerciala de constructii pornind de la modelul vienez

In ceea ce priveste deficitul de locuinte la nivelul Municipiului Bucuresti, Primarul General, Gabriela Firea, explicat ca printre problemele de pe agenda publica a Capitalei se numara si deficitul de locuinte: "Pornind de la modelul vienez, am aprobat infiintarea unei societati comerciale care sa construiasca locuinte cu costuri mai mici, locuinte care ulterior vor fi inchiriate sau vandute in conditii avantajoase. PMB intentioneaza sa construiasca pe terenuri pe care le are in proprietate. Locuintele vor fi atribuite persoanelor fara venituri, tinerilor ale caror venituri nu le permit inchirierea sau achizitionarea de pe piata imobiliara a unei locuinte sau familii ale caror locuinte se consolideaza".

Birou de reprezentare al orasului Bucuresti la Viena

In ceea ce priveste turismul, Gabriela Firea a amintit ca unul dintre obiectivele noii administratii este transformarea Capitalei intr-o destinatie turistica si de afaceri: "Bucurestiul este un oras cu un potential turistic foarte mare, dar nu reusim sa atragem numarul de turisti pe care ni-l dorim. In ultimii trei ani, numarul turistilor a crescut constant – 130.000 de turisti in plus in fiecare an. Astfel, pana la finalul acestui an vom consemna faptul ca Bucurestiul a primit peste un milion de vizitatori. Avem un singur Punct de Informare Turistica oficial administrat de municipalitatea Bucuresti, situat intr-un spatiu central - Pasajul Universitatii. Sustinem si foarte multe proiecte culturale, pentru ca si aceasta este o cale de atragere a turistilor. Intentionam sa realizam o harta digitala a Bucurestiului, care sa contina toate cladirile si monumentele aflate in circurite turistice si sa o postam pe site-ul Primariei. In acest sens, dorim sa deschidem un birou de reprezentare al orasului Bucuresti la Viena, a carui principala sarcina ar fi promovarea Capitalei ca destinatie turistica si de afaceri, si speram ca ne veti sprijini in acest demers".

Parcuri vieneze in Bucuresti

Un alt subiect abordat in cadrul intalnirii bilaterale dintre cei doi primari a fost cel al parcurilor si spatiilor verzi, Primarul General explicand ca: "ne dorim sa aducem aceste parcuri la nivelul parcurilor din Viena. De aceea, vom dori sa aflam cat mai multe amanunte despre modul cum gestionati acest domeniu". In ceea ce priveste gestionarea deseurilor, Gabriela Firea a explicat ca in Bucuresti nu exista implementat un sistem de colectare selectiva dar ca doreste sa preia modelul Vienei si in acest domeniu. Un alt subiect abordat a fost cel a canalului Dunare-Bucuresti, iar Gabriela Firea a reamintat ca doreste ca Primaria Municipiului Bucuresti sa preia responsabilitatea realizarii lucrarilor in Bucuresti, iar aceasta investitie sa devina o prioritate pentru Capitala.

In finalul intalnirii, Primarul General al Bucurestiului i-a oferit cadou omologului sau un tricou al nationalei de fotbal a Romaniei: "Dupa cum stiti, in 2020, Bucurestiul va fi gazda a patru meciuri importante din cadrul Turneului UEFA. Chiar sambata am lansat logoul oficial al Capitalei Romaniei si va asteptam cu drag, in 2020, sa vedeti aceste partide alaturi de romani!"

In cadrul vizitei oficiale, Primarul General, Gabriela Firea, s-a mai intalnit cu directorul de resort pentru personal si revizie din cadrul primariei Viena, dr. Martina Schmied, referitor la administrarea, structura si dezvoltarea de personal in orasul Viena, cu directorul Curtii de Conturi al orasului Viena, dr. Peter Pollak, cu privire la organizarea si controlul orasului, cu liderul oficial, consilier al orasului pentru locuinte si construirea de locuinte, precum si cu directorul firmei Wien Holding GMBH, Kommr Peter Hanke, cu privire la structura companiei, se anunţă într-un comunicat de presă.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA

citysmart.ro
detectivi


DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE